ZA NE POVEROVATI: Otključajte auto otkucajem srca! (VIDEO)

Kanadska firma "Bionim" izmislila je narukvicu koja očitava otkucaje srca onoga koji je nosi i tako služi kao "kartica" koja otključava vrata stana ili automobila

  • 6

Ako često gubite ključeve, više ne morate da se brinete. Kanadska firma "Bionim" izmislila je narukvicu koja očitava otkucaje srca onoga koji je nosi i tako služi kao "kartica" koja otključava vrata stana ili automobila, prepoznaje lozinke na računarima i tabletima.

Naime, narukvica nazvana "Njumi" uz pomoć senzora smeštenog sa donje strane prepoznaje ritam otkucaja srca koji je jedinstven kod svakog čoveka, nakon čega se senzorom sa gornje strane narukvice korisnik povezuje sa svim uređajima koji su sinhronizovani sa njom.

Tako korisnik pomoću nje otvara, na primer, vrata automobila ili "otključava" računar a da ne upisuje traženu lozinku. Narukvica čak može da služi i kao daljinski upravljač za televizor i ostale tehničke uređaje.

Njumi radi dok god se nalazi na ruci onoga ko je koristi i dok očitava njegove otkucaje srca. Njumi funkcioniše samo na osobama čiji su otkucaji srca registrovani u bazi podataka pa u slučaju krađe lopov od narukvice nema nikakve koristi.

Ova narukvica trebalo bi da se nađe na tržištu početkom 2014.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • molele

    8. septembar 2013 | 07:08

    Sta bi ako si uzbudjen ili pod dejstvom necega,normalno da nisu otkucaji srca uvek isti.Ne pise za tu vrstu razlike.

  • James

    6. septembar 2013 | 22:22

    Otkljucajte komsinicin auto mislima. E to je nesto

  • Niko bitan

    9. septembar 2013 | 17:16

    Iznervira me zena, skoci mi pritisak, pa ne mogu ni u kola da udjem! Jbs ti tu tehniku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA