PAZITE SE: Lažne poruke i na aplikaciji za besplatno telefoniranje Viber!

Poruke su najčešće potpisane kao da ih je poslao "Viber team", a traže od vas da prosledite poruku na barem dvadeset adresa ukoliko želite da vam aplikacija i dalje bude besplatna

  • 5

Poslednjih nekoliko dana na aplikaciji za pametne telefone "Viber" počele su da se šire sumnjive poruke. Sadržaji poruka su različiti, kod mnogih korisnika često se pojavljuju u obliku "spama", a jedno je sigurno - sve su vrsta prevare.

Prevaranti se najčešće predstavljaju kao neki od zaposlenih u kompaniji "Viber Media Inc" i traže od vas da prosledite poruku na brojeve najmanje dvadeset korisnika ukoliko želite da vam aplikacija i dalje bude besplatna.

Prenosimo vam jednu od poruka:

"Kompanija Viber Media Inc uvodi pretplatu korisnicima Republike Srbije. Poziv će koštati 0.33 din/min, a sms 0.05 din. Ukoliko želite i dalje da koristite besplatne usluge servisa morate potvrditi da ste aktivan korisnik viber aplikacije tako što ćete slati poruke sa ovim istim sadržajem na 20 korisnika servisa i tako ćete ostvariti besplatan servis, hvala na poverenju. Srdačan pozdrav, Vaš @team Viber 2013".

Postoji mogućnost da je poruka maliciozna i preporučuje se svim korisnicima da ne slede uputstva ove poruke, već da je istog trenutka nakon prijema obrišu.

Poruka slične sadržine pojavila se i na aplikaciji "WhatsApp".

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    4. oktobar 2013 | 07:47

    Da Viber ostane besplatan, stavite serpu na glavu i skakucite na jednoj nozi 3 puta dnevno po 20 minuta!!!

  • Delija!

    4. oktobar 2013 | 10:58

    Meni je stigla ta poruka pre par dana i odmah sam je izbrisao!

  • Nemanja

    4. oktobar 2013 | 19:25

    Ako je sledimo, bice zaledjena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA