• 0

NA TRI TOČKA: Stiže prvi automobil napravljen 3D štampačem (VIDEO)

Američka inženjerska firma Kor Ecologic, tvrdi da je na dobrom putu da uz pomoć 3D štampača napravi automobil. Prototip takvih kola je Urbee 2, za koji tvorci tvrde da će biti najekonomičniji auto i da će sa samo 38 litara goriva stići sa jedne na drugu obalu SAD-a

  • 0

Iskorak u budućnost. Do sada smo biili svedoci da se us pomoć 3D štampača izrađuju najrazličitiji predmeti -igračke,  ljudski organi, pa čak i vatreno oružje. Međutim, ono što je možda vrhunac 3 tehnologije jeste automobil.
Američka inženjerska firma Kor Ecologic, tvrdi da je na dobrom putu da izradi upravo takav automobil, koji su nazvali Urbee 2. Taj auto sa dva sedišta i tri točka dizajniran je da bude izuzetno lagan i jeftin.

Naime, Urbee 2 je težak samo oko 55o kilograma, pokreće ga elektoromotor, a auto može da ide i na etanol kako bi postigao veću brzinu na auto-putevima.

Iz kompanije najavljuju da će proći još nekoliko godina dok njihov proizvod bude u prodaji, odnosno u masovnoj proizvodnji, ali da će tada biti "najzeleniji" odnosno auto koji će najmanje zagađivati okolinu.
Kako bi potvrdili da će auto "malo da troši" plan kompanije jeste da obave test vožnju od San Franciska do Njujorka, odnosno duž SAD-a, sa samo 10 galona bio-goriva (negde oko 38 litara).

- Kao inženjer sam uvek verovao da možemo da iskoristimo tehnologiju kako bismo rešili našu zavisnosti od nafte i da redukovali emitovanje štetnih gasova  atmosferu - izjavio je jedan od idejnih tvoraca 3D automobila, čija je  unutrašnjost u potpunosti napravljena od delova od plastike, a šasija i motor su od metala.
Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima