Samsungov novi patent "Comfort Zone" mogao bi olakšati korišćenje sve popularnijih fableta!

Kompanija Samsung intenzivno radi na projektu koji će korisnicima velikih telefona, takozvanih fableta, omogućiti korišćenje jednom rukom

  • 0

Veličine ekrana smartfona su svake godine sve veće. Nije nikakva tajna da mnoge korisnike popularni telefoni sa odličnim karakteristikama i mogućnostima odbijaju samo zbog svoje veličine. Sve popularnije fablete je nemoguće koristiti jednom rukom.

Kompanija Samsung je u svoj najnoviji model Galaxy Note 3 ubacila softver koji omogućava prebacivanje stvari poput tastature ili kalkulatora u jedan ugao telefona i samim tim olakšava korišćenje jednom rukom.

Samsung je svoj novi softver patentirao i nazvao "Comfort Zone". Ubuduće će verovatno biti moguće u potpunosti menjati veličinu interfejsa prema vašoj ruci i potrebi. Ovaj program neće prebaciti ceo interfejs u jednu stranu, nego će sve prilagođavati u zavisnosti od toga šta radite kako biste bez problema telefon koristili jednom rukom.

Na ovoj slici je prikazano na šta Samsung misli kada kaže "Comfort Zone".

Takođe je prikazano na jednoj od slika kako su ikonice u donjem delu šire dok se iznad polako zakrivljuju prateći palac kao što je prikazano na gornjoj slici. Tastatura će verovatno biti zakrljivena, što će omogućiti kucanje jednim prstom. Naravno, biće potrebno neko vreme da se korisnici naviknu na ovaj način kucanja, ali će sigurno biti lako kuckati samo jednim prstom umesto sa obe ruke.

Po ovom principu se može svašta očekivati, a verovatno će i dugmići za puštanje i pauziranje muzike funkcionisati na isti način kao i tastatura.

Za sada se još ne zna kada će i koji će od novijih uređaja podržavati ovu opciju, ali će ovo biti jedan veliki korak napred u približavanju fableta velikom broju korisnika.

(Telegraf.rs/AndroidHeadlines)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA