VREMEPLOV: Ovo su svi zaposleni u Microsoftu 1978. godine

Kompanija koja danas najviše zarađuje na opeativnom sistemu Windows i Microsoft office na početku je bila vrlo mala i brojala je samo 11 zaposlenih o čemu svedoči fotografija napravljena na današnji dan, 7. decembra 1978. godine

  • 1

Američka međunarodna korporacija Microsoft, danas jedna od najuspešnijih u sferi kompjuterskih tehnologija, osnovana je 1975. godine od strane Bila Gejtsa i Pola Alena u Albukerkiju. Do danas kroz kompaniju su prošli mnogi stručnjaci, ali među onima koji će sigurno ostati upamćeni su oni koji su bili tu od samih početaka.

Kompanija koja danas najviše zarađuje na opeativnom sistemu Windows i Microsoft office na početku je bila vrlo mala i brojala je samo 11 zaposlenih o čemu svedoči fotografija napravljena 7. decembra 1978. godine. I baš te iste godine otvorena je prva internacionalna kancelarija u Japanu i kompanija je počela polako da se razvija.

Danas, posle 35. godina Microsoft zapošljava 100.000 radnika u 85 zemalja sveta i ostvaruje milijarde dolara prihoda.Poslednju u nizu uspešnih transakcija ostvarena je u septembru kada je Microsoft kupio Nokiu.

U momentu kad je napravljena ova fotografija tada 23-godišnji Bil Gejts verovatno nije ni slutio da će njegova kompanija postići ovoliki uspeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA