సత్య నాదెళ్ల novi direktor Microsofta

Upravni odbor softverskog giganta je odlučio da je najbolje da kompaniju predvodi neko ko je čitav radni vek posvetio njenom razvoju, pa je mesto direktora povereno glavnom kandidatu Satji Nedeli

  • 2

Nakon dugih i detaljnih pregovora, na mesto novog izvršnog direktora Microsoft-a postavljen je Amerikanac indijskog porekla Satja Nedela (సత్య నాదెళ్ల na teluga indijskom), koji je u ovoj kompaniji proveo već 20 godina, a sada je treći koji nosi ovo zvanje.

Iako je Nedela(46) bio prvi i najjači kandidat za ovu poziciju, pojavili su se ozbiljni nagoveštaji da mu mesto ugrožava glavni čovek Androida, Sandaj Pikaj.

Međutim, Upravni odbor softverskog giganta je odlučio da je najbolje da kompaniju predvodi neko ko je čitav radni vek posvetio njenom razvoju.

- Velika je čast za mene da upravljam, ali i služim ovoj našoj kompaniji. Iako smo svedoci velikog uspeha, i dalje smo gladni napredovanja - rekao je novi direktor prilikom obraćanja zaposlenima.

Od danas je osnivač i savetnik za tehnologiju nova i zvanična titula Bila Gejtsa, koji je ovim povodom čestitao i poželeo dobrodošlicu Nedeli.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA