Ove pametne naočare otkrivaće ćelije raka (VIDEO)

Tim koji je napravio naočare se nada da će njihova upotreba značajno poboljšati produktivnost zahvata i pomoći u trajnom otklanjanu zaraženog tkiva

  • 0

Naočare koje prepoznaju kancerogene ćelije mogle bi značajno da pomognu hirurzima prilikom raznih operacija. U pitanju je uređaj koji kancerogene ćelije prikazuje plavom bojom, što mnogo pomaže lekarima prilikom razlikovanja zdravog i bolesnog tkiva.

Ove naočare napravio je tim sa Vašington univerziteta, na čelu sa Samjuelom Akilefom. Tim se nada da će upotreba ovog uređaja značajno poboljšati produktivnost ovakvih zahvata i smanjiti broj ponavljanja operacija zato što zaraženi delovi nisu kompletno odstranjeni.

Naočare su imale svoju premijeru 10. februara kada su prvi put korišćene prilikom operacije. Ipak potrebno je dodatno testiranje i unapređivanje da bi ove naočare koristili kao pouzdano oružje u borbi protiv ove bolesti.

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA