Tinejdžer 3D štampačem napravio ruku svom drugaru koji je nema (VIDEO)

Mejson Vajld (17) i mali Metju zajedno su napravili nacrte, a zahvaljujući 3D štampaču, nacrte su uspeli da pretvore u pravu ruku koju dečak može da koristi

  • 3

Pravo prijateljstvo ne poznaje granice. Pravi primer za ovo je veoma human gest tinejdžera (17) koji je svom mlađem prijatelju pomogao da uz pomoć 3D štampača napravi veštačku šaku.

Metju Šilds je rođen sa deformisanom desnom šakom. Dlan mu je mnogo manji nego što bi trebao da bude, a prste skoro i da nema. Većinu njegovog detinjstva, njegova ruka je predstavljala veliki problem. Zbog svog deformiteta je bio veoma nesrećan, i često je sakrivao ruku, kako ga druga deca u školi ne bi zadirkivali zbog nje.

Mali Metju i njegov prijatelj Mejson Vajld (17), zajedno su napravili nacrte, a zahvaljujući 3D štampaču, nacrte su uspeli da pretvore u pravu ruku koju dečak koristiProteza se pravila osam sati, a koristi prirodne pokrete ručnog zgloba da skuplja i ispravlja plastične prste. Plastična ruka omogućava malom Metjuu da hvata objekte sa lakoćom, a čak i da crta, što ranije nije mogao.

Ovo je zaista lep gest najboljeg druga, kako bi svom prijatelju omogućio da živi normalno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • apokalipsa

    20. februar 2014 | 16:53

    Svaka cast

  • Stefi

    20. februar 2014 | 20:52

    Jel moze neko da mi objasni sta je to 3d stampac?

  • Beogradjanin

    21. februar 2014 | 04:28

    To ti je posuda u kojoj se nalazi neka vrsta tecnosti koja se gadja sa tankim snopom lasera. Kada laser pogodi mesto koje je kompjuter zadao, tecnost na tom mestu stvrdne (postane kao plastika).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA