• 0

Viber protiv spama: Popularna aplikacija uvodi nove bezbednosne opcije

Porast upotrebe aplikacija za razmenu poruka u komunikaciji, dovodi i do "zasipanja" korisnika sve većom količinom informacija...

  • 0

Popularna aplikacija za slanje kratkih poruka Viber uvodi više novih funkcija protiv spamovanja, kojima se dodatno obezbeđuje privatnosti korisnika, a nova je i mogućnost pretraživanja drugih korisnika po imenu.

Porast upotrebe aplikacija za razmenu poruka u komunikaciji, dovodi i do "zasipanja" korisnika sve većom količinom informacija i sapmovanja.

Viber je zato korisnicima omogućio da kontrolišu ko može da ih dodaje u Zajednice i grupne četove, svi ili samo one osobe čije kontakte imaju u svom imeniku.

Da bi primenili ovo podešavanje, korisnici treba da pritisnu: Još > Podešavanja > Privatnost > Grupe > Kontroliši ko te može dodati u grupe.

Osim toga, pozivi za učlanjenje u Nove zajednice i grupne četove primljeni od strane nepoznatih pošiljalaca automatski će biti učitani kao novi Zahtevi za četovanje u inboksu, kako bi glavni ekran sa četovima ostao pregledan i rasterećen od nepoželjnih zahteva.

Nova funkcija za pretragu korisnika funkcioniše tako što će, čim neko pokrene pretragu po imenu korisnika, sadržaj će biti prikazan u ekranu za rezultate pretrage - pored profilne fotografije korisnika.

Viber, Photo spam fighting copy

Foto: Viber

Bilo koji čet pokrenut kroz pretragu će biti podložan dodatnim merama očuvanja privatnosti, što podrazumeva da:

  • Broj mobilnog svakog korisnika biva prikriven sve dok ga korisnik ne podeli sa sagovornikom.
  • Onlajn status biva prikriven.
  • Glasovni i video pozivi neće biti omogućeni.

Korisnici koji ne bi želeli da dozvole drugima da ih pronađu kroz korišćenje Pretrage bi trebali da pritisnu: Još > Podešavanja > Privatnost > Omogući korisnicima da vas pronađu po imenu.

Funkcije Pretrage korisnika preko Vibera i Inboksa za zahteve za četovanje će prvo biti isprobane u određenim zemljama, pre nego što postanu globalno dostupne.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima