≫ 

Pad najpopularnijih društvenih mreža pokazao zašto je važno koristiti platforme različitih kompanija

Najpopularnija čet aplikacija u Srbiji, tokom jučerašnje "Facebook krize", zabeležila je petostruki rast, dok je broj razmenjenih poruka porastao za 75 odsto

  • 9
Viber, Vajber Foto: Shutterstock

Situacije kakav je bio jučerašnji šestočasovni prekid rada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa i njihovih mobilnih aplikacija, navodi korisnke da se okrenu drugim platformama. Tako je Twitter u ponedeljak, tokom kasnog popodneva i večeri bio pravi "epicentar globalinih onlajn zbivanja".

Slična situacija zadesila u Srbiji i regionu najpopularniju čet aplikaciju - Viber. Tokom jučerašnje "Facebook krize" ta aplikacija je, u proseku, zabeležila petostruki rast, dok je u udarnim periodima Viber bio čak 10 puta više korišćena od uobičajenog za to vreme.

U isto vreme, broj razmenjenih poruka je porastao za čak 75 odsto, dok je broj poziva bio dupliran. A povodom ovakvih "kriznih" rezultata, zvanično se oglaslila i sama kompanija Rakuten Viber

- Masovni pad društvenih mreža na ovom nivou trebalo bi da upozori korisnike da moraju da budu pripremljeni za ovakve kritične situacije, odnosno da imaju više instaliranih aplikacija za komunikaciju na svojim uređajima. Viber prepoznaje važnost povezanosti svojih korisnika i njegov tehnički tim uvek nastoji da održi nivo usluge i funkcionalnosti platforme na najvišem nivou, čak i u periodima dodatne opterećenosti - izjavila je Ana Znamenskaja, globalna direktorka razvoja kompanije Rakuten Viber.

A onaj ko je juče imao više instaliranih aplikacija, svakao je lakše prebrodio ovu krizu, što svakako može biti dobar savet onima koji su se do sada, u svojoj komunikaciji, oslanjali samo ili pretežno na usluge samo jedne kompanije.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    5. oktobar 2021 | 16:35

    Ovaj pad je pokazao da kad "neko" jednog dana "isključi" internet, na koji nas je sve lepo navukao zajedno sa bankama, odbrambenim sistemima i slično, može da ucenjuje i traži šta god hoće...Da, koristim internet, za mnoge stvari je koristan ali ne bih imao ništa protiv da nestane na par godina da se svi malo resetujemo...

  • Dunja

    5. oktobar 2021 | 17:54

    Svu internet kounikaciju smatram samo kao jedan jeftini vid zabave i ništa drugo. Nikakve slike ne objavljujem, ne ulazim u rasprave na bilo koju temu, držim se starog načina druženja "nasamo i u četiri oka". Sve da nestane ne bi mi bio problem, jedino bi mi bili žao besplatnog ćaskanja sa ljudima koji su daleko. Inače, nema se šta pametno ni videti na društvenim mrežama. Ljudi kače gomilu neinteresantnih slika, slikaju frižidere i ostale gluposti.

  • Nesretnik

    5. oktobar 2021 | 17:34

    Da je srece ne bi ni postojale, preko fb sam upoznao zenu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA