≫ 

Elon Mask, sada najveći akcionar Twittera, pita korisnike da li žele dugme za izmenu tvitova

Posledice ove ankete biće važne. Molimo vas da pažljivo glasate”, napisao je izvršni direktor Twitter-a

  • 1
Elon Mask Musk Twitter Tviter Foto: JIM WATSON/AFP/ Profimedia, Twitter

Elon Mask, koji je nedavno postao najveći akcionar Twittera, objavio je anketu na platformi u kojoj je pitao korisnike da li žele edit dugme, odnosno dugme za izmenu tvitova.

Opcije u anketi su bile pogrešno napisane kao “yse” i “on”, zbog čega su mnogi pomislili da je cela stvar šala, dok anketu nije retvitovao izvršni direktor Twitter-a Parag Agraval.

“Posledice ove ankete biće važne. Molimo vas da pažljivo glasate”, napisao je Agraval, nagoveštavajući da bi anketa mogla da dovede do stvarnog dugmeta za uređivanje na društvenoj mreži.

Mnogi korisnici Twitter-a tražili su dugme za uređivanje tokom godina, ali je društvena mreža bila, sada već famozno, protiv toga. U jednom intervjuu 2020. godine, Džek Dorsi, osnivač i bivši izvršni direktor kompanije, rekao je da Twitter “verovatno nikada” neće dodati dugme za uređivanje.

Objasnio je tada da je društvena mreža počela kao servis za razmenu tekstualnih poruka, i rekao da ne možete da promenite poruku nakon što je pošaljete. Twitter je očigledno želeo da sačuva taj osećaj.

Mask, koji je bio aktivan tviteraš i pre nego što je kupio 9,2 odsto društvene mreže, mogao bi da posluži kao katalizator zbog kojeg će kompanija promeniti stav.

Više od dva miliona ljudi je glasalo, a više od 70% njih želi dugme za uređivanje sadržaja.

Nejasno kako bi dugme za uređivanje funkcionisalo na Twitter-u, s obzirom da je retvitovanje sadržaja jedna od glavnih stvari koje korisnici rade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA