≫ 

Viber uvodi plaćanje unutar aplikacije

Uvođenjem bezbednog rešenja za prekogranično digitalno plaćanje Viber potvrdio status "super aplikacije"

  • 1
Viber plaćanje Foto: Viber

Rakuten Viber širi poslovanje na digitalna plaćanja upotrebom mobilnog novčanika koji će biti dostupan unutar aplikacije Viber. Nova funkcija će omogućiti korisnicima Vibera da jednostavno šalju novac drugim osobama i firmama, kao i da otvore svoj digitalni novčanik radi čuvanja novca, najpre u evrima.

U budućim planovima je i proširenje na druge valute, uz nove usluge koje će biti dostupne.

Rakuten Viber stupa na globalno tržište digitalnog plaćanja sa svetskom bazom korisnika od više stotina miliona potrošača i snažnom bezbednosnom reputacijom koja se bazira na standardnoj enkripciji s-kraja-na-kraj za privatnu komunikaciju.

Plaćanja putem Vibera će u početku biti dostupna dostupna u Grčkoj i Nemačkoj – da bi se u bliskoj budućnosti proširila i na druge države. 

Po predstavljanju usluge u Grčkoj i Nemačkoj, deponovanje novčanih sredstava u digitalni novčanik će biti ostvarivo putem Mastercard i Visa kartica i lokalnih banaka.

Kako bi mogao da pruži licencirane platne usluge na prva dva tržišta, Viber se udružio s Rapidom (Rapyd), globalnom servisnom kompanijom iz oblasti finansijskih tehnologija. Rapid će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja direktno u Viber – sa ciljem da omogući plaćanje unutar aplikacije.

Kada funkcija plaćanja bude omogućena u više zemalja, korisnicima Vibera će biti omogućen pristup velikom broju dodatnih finansijskih usluga, uključujući:

● Plaćanja novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u Evrima s jednog Viber naloga na drugi, uz planove za skoro uvođenje drugih valuta

● Bankarske transfere za jednostavno plaćanje svakodnevnih troškova poput računa za struju, i

● Ekskluzivne popuste i nagrade lokalnih partnera

Da bi mogli da koriste plaćanja putem Vibera, korisnici će biti u obavezi da postave lični identifikacioni kod ili biometrijsko prepoznavanje, kako bi sigurnost transakcija bila obezbeđena.

Potvrde plaćanja će se automatski slati uz enkripciju s-kraja-na-kraj. Dodatni razlog za potpuno pouzdano korišćenje ovog noviteta pružiće posvećeni Viberov tim za podršku, koji će stalno biti na raspolaganju kako bi pružio odgovore na pitanja – i to na brojnim lokalnim jezicima.

Uvođenje potpuno pouzdanog rešenja za plaćanje s digitalnim novčanikom unutar aplikacije – uz još inovativnih funkcija koje će uslediti – predstavlja proces prirodne evolucije Rakuten Vibera u jedinstvenu super-aplikaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA