Mask kaže da je rešio "nesporazum" sa Timom Kukom: Twitter ostaje u App Store-u?

Kuk je bio jasan da Apple nikada nije razmišljao o uklanjanju Twittera iz App Store-a, rekao je Mask

  • 0
Tim Kuk, Ilon Mask Foto: Antonio Balasco/Alamy/Profimedia, Tanjug/AP

Ilon Mask je juče rekao da je rešen "nesporazum" između njega i izvršnog direktora kompanije Apple Tima Kuka oko potencijalnog povlačenja Twittera iz App Store-a, piše Business Insider.

Manje od tri sata nakon što se zahvalio Kuku na obilasku sedišta Apple-a u Kaliforniji, Mask je tvitovao da su dva tehnološka preduzetnika imala "dobar razgovor".

"Između ostalog, rešili smo nesporazum oko potencijalnog uklanjanja Twittera iz App Store-a", napisao je Mask u tvitu.

"Tim je bio jasan da Apple nikada nije razmišljao o tome."

Maskovi tvitovi o tome da se sastao sa Kukom u sedištu kompanije Apple dolaze dva dana nakon što je milijarder objavio "rat" Apple-u. Mask je u ponedeljak tvrdio da je proizvođač iPhone-a zapretio da će ukloniti Twitter iz svog App Store-a i da "neće da nam kažu zašto". Tvit je od tada izbrisan.

Vlasnik Twittera je takođe osudio proviziju od 30% koju Apple naplaćuje nekim programerima za većinu plaćanja unutar App Store-a. Mask je takođe optužio Apple za monopolizaciju tržišta i prozvao Kuka na Twitteru, ispitujući ga da li se Apple protivi slobodi govora.

Izvršni direktor Epic Games-a Tim Svini, šef Spotify-ja Danijel Ek i drugi programeri podržali su Maskove kritike Apple-a u ponedeljak.

Platformer je u utorak izvestio da Twitter ne planira da ponudi svoju pretplatničku uslugu kao kupovinu u aplikaciji, što znači da će platforma izbeći Apple-ovu proviziju od 30%. Naknade tehnološkog giganta mogle bi da utiču na Maskove planove da korisnicima Twittera naplaćuje 8 dolara mesečno za verifikaciju.

Stručnjaci kažu da bi Apple mogao da pronađe razlog da povuče Twitter iz App Store-a, ali to verovatno neće uraditi, jer bi taj potez izazvao veliku antimonopolsku lavinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA