≫ 

Videli ste NLO? Uskoro ćete imati aplikaciju za to

Enigma Labs pokreće projekat prikupljanja i kvantifikacije podataka o "neidentifikovanim vazdušnim fenomenima"

  • 0
NLO Foto: Shutterstock.com

Tehnološki startap Enigma Labs želi da pretvori NLO viđenja u nauku o podacima.

Pre njih, ljudi koji su videli čudna svetla na nebu nisu mogli ništa drugo nego da kažu svojim prijateljima — ili da pozovu obaveštajne agencije. Uskoro će svako ko ima pametni telefon moći da koristi aplikaciju da prijavi neobjašnjive događaje onog trenutka kada ih uoče.

Kompanija neće samo prikupljati nove podatke – već je "sažvakala" podatke o oko 300.000 globalnih viđenja tokom prošlog veka i uključila ih u svoj sistem – i dok će njihov skup podataka biti dostupan javnosti, njihovi algoritmi za procenu neće viđenja neće.

"U našoj srži, mi smo kompanija za nauku o podacima. Gradimo prvu platformu za podatke i zajednicu isključivo posvećenu proučavanju neidentifikovanih letećih fenomena", kaže Mark Daglas, glavni operativni direktor kompanije sa sedištem u Njujorku.

Deo njihovog cilja je da smanje stigmu izveštavanja o nečemu neobjašnjivom - čak i ako ta osoba zapravo ne misli da je u pitanju vanzemaljska poseta.

Identifikovanje nepoznatog i udaljenog objekta ili objašnjenje fenomena koji nikada ranije niste videli predstavlja jedinstven izazov. Ipak, aplikacija postavlja korisnicima strukturirana pitanja, na primer kada i gde je korisnik nešto video na nebu i kakav je oblik objekat imao otprilike.

Takođe im daje prostor da ispričaju svoju priču o viđenju i pruže više detalja, a mogu da otpreme fotografiju ili video.

Mobilna aplikacija Enigma Labs-a objavljena je juče, iako trenutno funkcioniše samo na bazi pozivnice, dok razrađuju greške, ali planiraju da je učine dostupnom široj javnosti.

Za početak će biti besplatna za preuzimanje i korišćenje, iako bi kompanija kasnije mogla da naplati dodatne funkcije.

Video: Nagradna igra Uzmi račun i pobedi od ponoći preko aplikacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA