≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Yettel predstavio "Safe Net", rešenje za bezbedno surfovanje internetom, ali i druge novine u aplikaciji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Yettel ima novu ponudu i rešenje za bezbedno korišćenje interneta - "Safe Net"

  • 0
Yettel Safe Net

Foto: Telegraf.rs

Dok korisnici surfuju internetom u Yettel mreži, "Safe Net" identifikuje i blokira zlonamerne veb lokacije i štiti korisnike od internet prevara koje služe za krađu ličnih ili finansijskih podataka.

U Srbiji se, prema podacima CERT-a, na svakih 39 sekundi desi jedan sajber napad. Osim zaštite od najčešćih sajber pretnji, "Safe Net" daje opciju kontrole pristupa sadržajima u određenim kategorijama, kao što su društvene mreže, neprikladni sadržaji, igre i rizični sajtovi.

"Godinama unazad, Yettel mreža je sinonim za brzu i stabilnu mrežu, a sad idemo korak dalje po pitanju pouzdanosti i sigurnosti. "Safe Net" štiti mobilne uređaje od najčešćih sajber pretnji, poput malvera, fišinga i botneta", kaže Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor u Yettelu, i dodaje da je cilj Yettela da korisnici budu sigurni i u stvarnom i u digitalnom svetu.

Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor u Yettelu

Foto: Yettel

"Ova funkcionalnost uglavnom je namenjena roditeljima, kako bi zaštitili svoju decu od nepoželjnog sadržaja, ali i svim korisnicima koji žele da budu potpuno bezbedni dok koriste internet u našoj mreži", dodaje on.

Prilikom predstavljanja ove funkcije na Kopaoniku, imali smo priliku i da popričamo sa ekipom iz kompanije Yettel, koja je, između ostalog, radila neumorno na "Safe Net"-u.

Pitali smo ih i o privatnosti korisnika, odnosno, da li će prikupljati neke podatke onih koji budu koristili "Safe Net" na šta su mi odlučno rekli - Ne. Neće biti bilo kakvog prikupljanja podataka, što je danas uvek dobro čuti.

Ono što je meni takođe privuklo posebnu pažnju je činjenica da ova funkcija deluje u neku ruku i kao ad blocker, a pored određenih kategorija sadržaja koje želite da blokirate, moći ćete i ručno da unesete određene veb stranice koje jednostavno ne želite da vidite vi, ili možda vaša deca.

Ovo će raditi samo na Yettel mreži, ali u vremenima gde je sajber kriminal jedan od najunosnijih biznisa ikada, ovako nešto je sasvim sigurno odlična ideja koja će pomoći korisnicima da ostanu bezbedni na internetu.

Druga velika novina je ta da su biciklističke i šetačke staze u Srbiji od sada u Yettel aplikaciji.

"Mapirali smo i obeležili šetačke i biciklističke staza širom Srbije u okviru trogodišnje saradnje sa Gorskom službom spasavanja Srbije, čime zapravo digitalizujemo i činimo lako dostupnim nešto što svakom građaninu može biti veoma korisno", kaže Filipović.

One sada čine deo Yettel aplikacije i nalaze se u sekciji pod nazivom "Yettel zelene staze". Staze su podeljene na lake, srednje teške, i za svaku postoji informacija koliko je dugačka, koliko je vremena potrebno da se prođe, kao i na kojoj je nadmorskoj visini.

Svaka mapa sadrži fotografije, zanimljivosti o lokalitetu, tip podloge za šetnju i atrakcije koje se mogu naći na stazi.

U Yettel zelene staze inkorporirana je i aplikacija Google Mape, i na taj način omogućena navigacija, kako do lokaliteta za planinarenje i biciklizam, tako i po samoj stazi. U narednom periodu, broj staza dostupnih u aplikaciji će se povećavati i biće dodate nove funkcionalnosti.

U slučaju nezgode ili skretanja sa staze, korisnici mogu kroz aplikaciju na brz i jednostavan način da pozovu dežurnu službu ili najbližu lokalnu stanicu Gorske službe spasavanja.

Gorska služba spasavanja Yettel aplikacija

Foto: Privatna arhiva

Yettel aplikaciju već koristi 1,2 miliona korisnika svakog meseca, a dostupna je i korisnicima drugih mobilnih operatora.

Više informacija o usluzi "Safe Net" pronađite na yettel.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA