Vreme čitanja: oko 1 min.

BBC savetuje zaposlene da obrišu TikTok sa službenih telefona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čini se da je BBC prva medijska organizacija u Velikoj Britaniji koja je izdala ove smernice - i tek druga u svetu, posle danskog javnog servisa

  • 1
TikTok zabrana Foto: salarko / Shutterstock.com

BBC savetuje osoblju da obrišu TikTok sa svojih službenih uređaja zbog privatnosti i bezbednosti.

Čini se da je BBC prva medijska organizacija u Velikoj Britaniji koja je izdala ove smernice - i tek druga u svetu, posle danskog javnog servisa.

BBC kaže da će nastaviti da koriste aplikaciju samo u marketinške i poslovne svrhe, TikTok sve vreme negira da platforma radi bilo šta loše.

Aplikacija je zabranjena na službenim telefonima državnih zvaničnika u Velikoj Britaniji i drugde, lista zemalja koje su zabranile aplikaciju je sada malo duža i tu se pored UK nalaze SAD, Kanada, Novi Zeland i Belgija, dok isto pravilo važi za sve koji rade u Evropskoj komisiji.

Međutim, TikTok je i dalje dozvoljen na ličnim uređajima.

Ove zabrane su došle nakon straha da bi TikTok-ova matična kompanija ByteDance mogla da deli podatke korisnika sa kineskom vladom, jer je njeno sedište u Pekingu.

TikTok kaže da su zabrane zasnovane na "fundamentalnim zabludama".

Utvrđeno je da su zaposleni u ByteDance-u prošle godine pratili lokacije nekoliko novinara. Kompanija kaže da su zaposleni koji su to radili otpušteni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA