Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta blokira EU korisnike koji se na Threads prijavljuju putem VPN-a

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta uvodi dodatne mere za sprečavanje korisnika iz Evropske unije da pristupe njihovoj novoj platformi Threads preko VPN-a

  • 0
Meta Threads Foto: Nomi2626 / Shutterstock.com

Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu Facebook i Instagram, odlučila je da preduzme oštrije mere kako bi sprečila korisnike iz Evropske unije da pristupe novoj društvenoj platformi Threads. Brojni korisnici iz EU su se žalili da ne mogu da pristupe ni putem VPN-a, servisa koji omogućava korisnicima da anonimno pristupaju internetu.

Threads, koji je Meta predstavila prethodne nedelje kao alternativu Twitteru, trenutno nije dostupan u većem delu evropskih zemalja zbog zabrinutosti vezanih za privatnost. Meta je potvrdila da su uveli dodatne mere kako bi onemogućili pristup ovoj novoj društvenoj platformi korisnicima iz ovih zemalja.

"Threads trenutno nije dostupan u većini zemalja Evrope, te smo preduzeli dodatne mere da bi blokirali pristup ljudima iz ovih zemalja. Evropa je i dalje važno tržište za Metu i nadamo se da ćemo u budućnosti omogućiti pristup u više zemalja", navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije.

Ova informacija je potvrđena od strane nekoliko korisnika sa sedištem u EU, koji su nedavno na Twitteru objavili snimke ekrana koje ilustruju nemogućnost pristupa Threads-u uprkos tome što su koristili VPN.

Meta, izgleda, uvodi ove blokade kako bi se pridržavala regulative o privatnosti podataka u Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA