≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto Instagram i dalje dozvoljava monstrumu iz Gradačca da se oglašava?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto Instagram nije odmah suspendovao profil monstruma nakon što je video snimak uklonjen?

  • 0
Instagram, aplikacija, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

U hororu koji je danas potresao Gradačac, muškarac je uživo prenosio trenutak kada je upucao svoju suprugu preko Instagrama. Dok je društvena mreža u međuvremenu uklonila video snimak zločina, mnogi su se zapitali zašto ubica i dalje može da koristi platformu.

Nakon zločina, monstrum je ponovo pokrenuo lajvstrim na Instagramu, dodatno uznemiravajući javnost. Ovo je izazvalo veliko negodovanje korisnika, koji traže od Instagrama da preduzme dodatne mere kako bi se slični incidenti sprečili u budućnosti.

Pitanje koje se postavlja je: zašto Instagram nije odmah suspendovao profil monstruma nakon što je video snimak uklonjen?

Mogući razlog može biti tehničke prirode - algoritmi društvenih mreža često reaguju na prijave korisnika i automatski uklanjaju sadržaj, ali ne i same profile. U nekim slučajevima potrebno je više vremena da se prepozna ozbiljnost situacije i da se preduzmu dodatne mere.

Instagram, kao i druge društvene platforme, često se suočava sa kritikama zbog načina na koji reaguje na uznemirujući sadržaj. Dok se trude da očiste platformu od neprimerenog sadržaja, evidentno je da postoje propusti u sistemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA