Vreme čitanja: oko 1 min.

YouTube uvodi eksperimentalnu funkciju "skok napred" za Premium korisnike: Šta treba da znate

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

YouTube je naveo da će funkcija biti dostupna samo za odabrane video zapise, mada nisu data precizna objašnjenja koja bi video zapisi bili pogodni za ovu funkciju

  • 0
YouTube, reklame, aplikacija Foto: PixieMe / Shutterstock.com

YouTube uvodi eksperimentalnu funkciju "skok napred" za Premium korisnike. Nova funkcija, poznata kao "jump ahead", omogućava korisnicima da preskoče na najzanimljivije delove snimka, koristeći se podacima o gledanosti i mašinskim učenjem za identifikaciju ključnih momenata u videu.

Većina korisnika koji YouTube koriste na Androidu ili iOS-u već su upoznati sa funkcijom duplog dodira za preskakanje 10 sekundi videa. "Skok napred" funkcija unapređuje ovu mogućnost tako što omogućava preskakanje direktno na sledeću značajnu tačku interesa u videu, na osnovu analize podataka o gledanosti.

Da bi koristili "skok napred" funkciju, korisnici treba da imaju Premium nalog i da koriste YouTube na podržanim uređajima.

YouTube je naveo da će funkcija biti dostupna samo za odabrane video zapise, mada nisu data precizna objašnjenja koja bi video zapisi bili pogodni za ovu funkciju.

Trenutno je dostupna samo u SAD kao deo malog eksperimenta, bez informacija o proširenju dostupnosti na druge zemlje ili uređaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA