≫ 

Ne propustite Fabriku Znanja i ove godine na "Otvorenim danima nauke" u Podgorici

Fabrika Znanja namenjena je prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, zainteresovanim studentima, IT stručnjacima, ali i predstavnicima poslovne i stručne javnosti

  • 0
Fabrika znanja Fabrika znanja; Foto: Promo

Na Univerzitetu Donja Gorica (UDG), u Podgorici se 2. i 3. oktobra održava deveta regionalna IT manifestacija Fabrika Znanja 2019. Pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore, Fabrika Znanja se održava u okviru Festivala "Otvoreni dani nauke". I ove godine, najveća regionalna IT kompanija Comtrade je glavni organizator i realizator ove edukativne manifestacije, uz podršku mnogobrojnih prijatelja ovog projekta.

Fabrika Znanja namenjena je prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, zainteresovanim studentima, IT stručnjacima, ali i predstavnicima poslovne i stručne javnosti koji će na jednom mestu moći da se upoznaju sa tehnološkim dostignućima i trendovima, razmene iskustva i razgovaraju o mogućoj saradnji.

Tehnologija: ne samo deo, već i sredstvo obrazovanja

I ove godine, kroz festival "Otvoreni dani nauke" proći će nekoliko hiljada učenika i studenata. U okviru programa pod nazivom Fabrika Znanja, oni će imati priliku da se upoznaju sa najaktuelnijim trendovima i raznim aspektima informacionih tehnologija, od tehnoloških do socijalnih i ekoloških.

Fabrika znanja Fabrika znanja; Foto: Promo

Svuda u svetu, obrazovne institucije predstavljaju najintenzivnije korisnike tehnoloških rešenja, a često su uključene u razne istraživačke i razvojne projekte. Ministarstvo nauke Crne Gore i manifestacija Fabrika Znanja ulažu napore kako bi tehnologija postala integralni deo obrazovnog procesa i na pravi način se približila učenicima i zaposlenima u prosveti.

Tehnologija kao sredstvo, a ne samo deo obrazovanja - to je osnovna ideja Fabrike Znanja, koja već devet godina zaredom omogućava mladima da se upoznaju sa trenutnim tendencijama u informaciono-tehnološkoj industriji i saznaju više o mogućnostima karijere u ovoj uzbudljivoj oblasti.

Fabrika znanja Fabrika znanja; Foto: Promo

Od predavanja do profesije

Sa ciljem da motivišu učesnike i približe im mogućnosti i perspektive novih tehnologija na inspirativan i razumljiv način, ovogodišnje teme su po tonu i stilu predavanja pažljivo prilagođene slušaocima različitih uzrasta.

Takođe, Fabrika Znanja je fokusirana na pronalaženje efikasnih načina da se mladi motivišu za aktivno učešće i samostalno istraživanje obrađenih tema, jer se na ovaj način ostvaruju trajni efekti i pomaže novoj generaciji da tehnologiju prihvati kao saveznika u svakodnevnom životu, ali i kao dragocenu bazu za profesionalno usmerenje.

Fabrika znanja Fabrika znanja; Foto: Promo

Atrakcije i interakcije

Veoma važan aspekt po kojem se Fabrika Znanja razlikuje od seminara ili stručnih konferencija je spektar interaktivnih aktivnosti, koje imaju za cilj da obezbede aktivno učešće polaznika. Pored interaktivnog pristupa u prezentaciji različitih tema, tu su je i izložba pod nazivom "Sa tehnologijama na ti" gde se posetioci na atraktivan i uzbudljiv način upoznaju sa tehnologijama budućnosti.

Kada je o budućnosti reč, znanje je njen najvažniji resurs. Upravo zbog toga, Ministarstvo nauke Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i kompanija Comtrade nastavljaju da doprinose širenju tehnološke informisanosti i razvoju IT sektora na domaćem tlu. U IT svetu vreme protiče brže, i ovo je jedna od retkih oblasti u kojoj se zaposlenje može naći odmah po sticanju diplome. Ali, i onima koji će svoju budućnost potražiti u drugim oblastima, tehnologija može biti dragoceni saveznik.

Više informacija o agendi predavanja koja će posetioci moći da prate pogledajte na www.fabrikaznanja.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA