Kako da vam rad od kuće ne bude dosadan, a da produktivnost ostane vrhunska

Produktivnost se na poslu podrazumeva, čak i u ovim okolnostima. Ipak, mnogo toga je može ugroziti...

  • 1
Rad od kuce, frilenser Foto: Shutterstock

Otkako je i u Srbiju stigla epidemija koronavirusa, doživeli smo mnogo promena. Uvedeno je vanredno stanje, svi kafići i restorani su zatvoreni, pristup parkovima i izletištima je vrlo ograničen, ograničeno je kretanje…

Pored toga, mnoge firme su se potrudile da se uklope u novonastale okolnosti omogućivši svima, čiji posao to dozvoljava, da rade od kuće. Iako je to najbolje rešenje u novonastaloj situaciji, daleko je od idealnog, posebno ako više članova porodice istovremeno radi. Ili ako nemate radnu sobu i mir i tišinu, kako biste se koncentrisali na poslovne obaveze, već ste u istoj prostoriji sa ukućanima.

Kako ostati produktivan?

Produktivnost se na poslu podrazumeva, čak i u ovim okolnostima. Ipak, kao što smo spomenuli u uvodu, mnogo toga je može ugroziti.

Možda se komšija baš sada odlučio da popravi neke sitnice po kući. Možda su vam deca stalno kod kuće, jer ne idu u vrtić i školu. Možda vam je jednostavno teško da se koncentrišete kada oko vas ima ljudi.

Šta god da vas u ovoj situaciji ometa, bežične slušalice će vam pomoći da date svoj maksimum. Prvo, ako nosite on-ear ili over-ear slušalice, ukućanima će biti očigledno da radite, pa vas neće stalno zapitkivati i prekidati. Ako vas i prekinu, verovatno će to biti zbog nečeg stvarno važnog.

Realno gledano, rad od kuće nekad može biti i monoton. Muzika će prekratiti vreme i ubrzati dan. Ukoliko volite da radite uz muziku, uživajte u svojim omiljenim play listama. Pesme koje su vam dobro poznate vam neće odvlačiti pažnju, a i smanjiće nivo stresa. Uz to, slušalice vam omogućavaju da ne ometate druge. Dok vi slušate muziku i radite, deca npr. mogu da spavaju, a i ukoliko još neko radi od kuće, nećete ga ometati.

Biznis, rad od kuće, maske, laptop, kompjuter, ljudi Foto: Shutterstock

Koje slušalice odabrati?

JBL bluetooth slušalice su među najkvalitetnijim i najudobnijim slušalicama dostupnim u Srbiji. Postoje različiti modeli, pa lako možete odabrati slušalice koje vama savršeno odgovaraju. Poseduju baterije velikog kapaciteta koje će biti i više nego dovoljne za celodnevno slušanje muzike.

Bluetooth slušalice sa redukcijom buke su prosto idealne za ovu situaciju. Funkcija aktivne redukcije buke analizira okolinu, omogućavajući vam da čujete kada vas neko pozove ili vam se obrati. Pored toga, kada želite nekog nešto da pitate ili odgovorite, nema potrebe da skidate slušalice, već pomoću komande jednostavno utišajte zvuk. Uz to, dozvoljava vam da sami upravljate nivoima buke i prilagodite ih svom okruženju.

A ukoliko ste ljubitelj manjih i laganih slušalica, True Wireless slušalice su pravi izbor. Veoma su diskretne i lagane. Ove slušalice omogućavaju obavljanje hands free poziva. Sve kontrole se nalaze upravo na slušalicama i omogućavaju da pauzirate muziku i preuzimate pozive jednim dodirom slušalice. Na taj način ruke ostaju slobodne za mnogo važnije zadatke.

JBL, AV market Foto: JBL Official

Koji god model bluetooth slušalica da odaberete, sigurno nećete pogrešiti. A kad epidemija koronavirusa konačno prođe, vi ćete imati slušalice vrhunskog kvaliteta za uživanje u muzici u gradskom prevozu, tokom putovanja, u kancelariji, u šetnjama u prirodi ili gde god to budete želeli.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prc

    13. april 2020 | 19:20

    Može, može, iz fotelje da šikanirate radnike koji su "na terenu". To je super zanimljivio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA