Kada Alexa zalaje: Amazonov pametni zvučnik postaje pas čuvar

Guard Plus će istovremeno slati obaveštenja vlasniku, ukoliko primeti uljeze dok on nije kod kuće

  • 0
Amazon Alexa Foto: Amazon Alexa

Kompanija Amazon nedavno je predstvila svoje nove proizvode, među kojima se našla i premijum verziju usluge Guard, koja pretvara pametne Echo zvučnike i pametne displeje u uređaje za koji se brinu o bezbednosti doma korisnika.

Osim što je u stanju da "sluša" kućne alarme i detektore za dim, i da obaveštava korisnike ukoliko se oni aktiviriaju, Amazon Guard Plus će, ukoliko mu to zadate, terati neželjenje posetioce, piše Engadget.

Oni koji u stan pokušavaju da provale, suočiće se sa lavežom pasa čuvara ili sa drugim zvucima upozorenja. Guard Plus će istovremeno slati obaveštenja vlasniku, ukoliko primeti uljeze dok on nije kod kuće.

Ova usluga, takođe, može da pozove pomoć, odnosno hitne službe, u slučaju da telefon nije pri ruci. Dovoljno je samo reći pametnom Echo zvučniku da pozove vatrogasce ili hitnu pomoć.

Ova usluga, koja može da sarađuje i sa drugim bezbednosnim sistemima i kamerama, one koji budu želeli da je koriste, koštati oko 49 dolara godišnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA