Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je Silent Cicada: Lični klima uređaj koji se nosi na zglobu kao sat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Silent Cicada ne hladi vazduh oko sebe, kao što to rade standardni klima uređaji. Umesto toga, hladi krv koja cirkuliše kroz telo korisnika

  • 2
Lični klima uređaj stoji na zglobu kao sat Foto: Silent Cicada / Ferrari / Profimedia

Ovog leta, očekuje nas jedan revolucionarni gedžet - lični klima uređaj koji se nosi na zglobu kao sat. Nazvan "Silent Cicada", ovaj uređaj je dizajniran tako da njegova maska podseća na pahulju.

Ali njegova prava vrednost ne leži u estetici, već u načinu na koji funkcioniše.

Silent Cicada ne hladi vazduh oko sebe, kao što to rade standardni klima uređaji. Umesto toga, hladi krv koja cirkuliše kroz telo korisnika. Ovim pristupom se maksimizira efikasnost uređaja - nema rasipanja energije na hlađenje okoline. Pored toga, ovaj pristup ima još jednu veliku prednost - ne smeta drugim ljudima u okolini.

Nosioci ovog uređaja će moći da uživaju u ličnom komforu bez obzira na spoljašnje temperature, bez da pritom remete one oko sebe. Ovaj uređaj je mogao samo da se desi u eri personalizovane tehnologije i napretka u miniaturizaciji.

Silent Cicada predstavlja korak napred u pristupu hlađenju, gde se korisnik stavlja u prvi plan. Da li će ovaj proizvod biti revolucionarni hit ovog leta ili samo prolazna moda, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno, Silent Cicada unosi svežinu u naše shvatanje pojma "letnji aksesoar".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravlje

    6. jul 2023 | 10:45

    Ma kako bre to utice na zdravlje, kad ti neko ohladi krv van nominalnih vrednosti? I da li tek tako treba dozvoliti nekom uredjaju da ti se petlja sa krvotokom?

  • Dževad

    8. jul 2023 | 18:45

    Bolje staviti taj uređaj u gaće da hladi testise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA