Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple je pokušao da Apple Watch radi sa Androidom, ali je ovo bio problem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple je potvrdio da je proveo tri godine pokušavajući da ostvari kompatibilnost Apple Watch-a sa Androidom, pre nego što je projekat ukinut zbog "tehničkih ograničenja"

  • 0
Apple Watch Foto: DenPhotos / Shutterstock.com

U okviru nedavnih pravosudnih izazova s kojima se Apple suočava, nova informacija koja je izašla na videlo jeste da je kompanija razmatrala mogućnost uspostavljanja kompatibilnosti Apple Watch sa Android uređajima. Ovaj potez dolazi kao deo odgovora kompanije na tužbu američke vlade, koja optužuje Apple za stvaranje monopola sa svojim iPhone uređajima, posebno zbog otežanog korišćenja proizvoda Apple s brendovima konkurencije.

Iako je Apple poznat po svojoj strategiji "zatvorenog ekosistema", gde njihovi uređaji najbolje funkcionišu unutar tog ekosistema, čini se da je kompanija ipak pokušala da omogući kompatibilnost Apple Watch-a sa Androidom.

Prema izvorima kao što je 9to5Mac, Apple je potvrdio da je proveo tri godine pokušavajući da ostvari kompatibilnost Apple Watch-a sa Androidom, pre nego što je projekat ukinut zbog "tehničkih ograničenja". Ovo je prvi put da kompanija potvrđuje takve tvrdnje, iako su ranije postojali izveštaji o radu na kompatibilnosti sa Androidom.

Američko Ministarstvo pravde u svojoj tužbi protiv Apple-a navodi i druge prakse kojima kompanija navodno otežava korisnicima prelazak na proizvode i usluge drugih brendova. To uključuje blokiranje "super aplikacija" koje bi olakšale prelazak sa iPhone-a, ometanje aplikacija za cloud-based gaming, namerno smanjivanje funkcionalnosti poruka između iPhone i Android uređaja, te sprečavanje trećih strana da kreiraju konkurentske digitalne novčanike koji bi bili kompatibilni sa Apple Pay.

Apple je odbacio ove optužbe, tvrdeći da su tužba i njene tvrdnje "pogrešne po pitanju činjenica i prava".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA