POKEMONI NASTAVLJAJU DA OSVAJAJU SVET: Evo kako da ih instalirate u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

Pokemon Go je nova igrica za pametne telefone koja je osvojila čitavu planetu, a s obzirom na to da zvanično još uvek nije dostupna u Srbiji, u nastavku vam donosimo trikove pomoću kojih je za samo nekoliko minuta ipak možete instalirati

  • 2

Igrica Pokemon Go je trenutno dostupna samo u Americi, Novom Zelandu i Australiji, ali to ne znači da nju stanovnici drugih zemalja, kao što je Srbija, ne mogu instalirati. Trik koji ćemo vam predstaviti u nastavku omogućiće instaliranje novog planetarnog hita na vaš mobilni uređaj, ali vam savetujemo oprez i da sve što radite, radite na sopstvenu odgovornost.

I VAS SU ZALUDELI POKEMONI? E, pa znajte da je ova igrica sakupila SVE vaše LIČNE PODATKE!

Oprez vam savetujemo jer je potrebno preuzimati sadržaj sa stranica koja nisu App Store ili Google Play, pa stoga budite pažljivi i preuzimajte samo sa sajtova u koje imate poverenja.

Takođe, za one koji ne znaju, Pokemon Go je igrica koja koristeći augmentovanu realnost ohrabruje ljude da šetaju gradom i putem svog pametnog telefona, odnosno aplikacije i kamere, hvataju pokemone koji su “ubačeni” u stvarne lokacije. Dovoljno je pokrenuti aplikaciju i šetati se ulicama kako bi vam se u jednom trenutku na ekranu telefona stvorio pokemon kojeg bacanjem čuvenih pokilopti hvatate i dodajete u svoju kolekciju.

Pokemon Go za Android

Printskrin: YouTube/Pokémon GO Printskrin: YouTube/Pokémon GO

Prvi korak je omogućavanje preuzimanja i pokretanja aplikacija nepoznatih izvora na vašem Androidu. Otvorite Settings (podešavanja), pa Security (bezbednost). Skrolujte do "Unknown Sources" (nepoznati izvori) i uključite tu opciju.

Potom potražite na internetu APK datoteku za Pokemon Go. Ponavljamo, to je rizik koji preuzimate na vlastitu odgovornost, pa preuzmite APK samo sa stranica u koje imate poverenja. Kad se preuzimanje završi, povucite prstom po ekranu od vrha prema dole kako bi se pojavila traka s obaveštenjima. Odaberite datoteku Pokemon Go, pa Install. Po završetku instalacije možete da počnete sa igranjem.

Pogledajte video:

Pokemon Go za iPhone

Za Appleove uređaje postupak je drugačiji. Pre svega, potrebno je uveriti uređaj kako ste u delu sveta u kojem možete službeno preuzeti Pokemon Go. Otvorite Settings, kucnite na Apple ID i izlogujte se.

Vratite se u Settings i odaberite General, pa Language & Region. Postavite kao region SAD, Novi Zeland ili Australiju.

Sad otvorite App Store i potražite Pokemon Go. Ako se ne pojavi, odaberite besplatnu aplikaciju za preuzimanje i opciju Create new Apple ID. Prođite kroz proces stvaranja Apple ID-ja i odaberite None u sekciji "Billing", pa dodajte bilo koju adresu u SAD-u, Novom Zelandu ili Australiji.

Nakon ovoga ćete moći da instalirate Pokemon Go. Kad igrica postane dostupna u Srbiji, možete se ponovo vratiti na svoj Apple ID, iako to znači kako ćete verovatno morati da ponovo instalirate igru. Srećom, vaši podaci sačuvani su u "cloudu" pa ćete moći da nastavite tamo gde ste stali.

Pogledajte video:

Iz kompanije Niantic koja je zaslužna za kreiranje ove igrice ističu da će u narednim danima Pokemon Go biti dostupan i u Evropi, ali ukoliko ste nestrpljivi, trikovi koje smo upravo pokazali omogućiće vam da za nekoliko minuta počnete sa lovom na pokemone.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: techradar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr@g@n

    14. jul 2016 | 11:46

    Za ovu igricu trebate prvo napuniti rezervoar automobila pa onda u lov na pokemone. Instalirao sam je uhvatio prvog pokemona u mojoj sobi, sledeci je bio par km od moje kuce. Izbrisao odma, hah...

  • djole

    15. jul 2016 | 12:12

    mora da je zanimljiva igra sacekacu da dodje u evropu pa cu je instalirati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA