Novi iPhone neće imati skener za otisak prsta: Evo kako će se otključavati (VIDEO)

O ovoj velikoj promeni pričalo se još kada je Apple u februaru kupio izraelsku kompaniju RealFace

  • 4

Kompanija Apple za svoj novi iPhone testira sigurnosni sistem koji se bazira na 3D senzoru za prepoznavanje lica, a analitičar Ming Či Kuo, čija su predviđanja uglavnom bila tačna, tvrdi da će telefon ostati bez senzora za otisak prsta.

Najlepši iPhone do sada: Objavljen snimak "osmice". Imaće potpuno drugačiju kameru i NEĆE IMATI "home" dugme!

Novi sigurnosni sistem bi omogućio otključavanje telefona, autorizaciju plaćanja i pokretanje posebnih aplikacija skeniranjem lica. Ovaj skener može da prepozna lica i otključa uređaj za nekoliko milisekundi, a radi čak i kad je uređaj položen na stolu, navodi Bloomberg.

O ovoj velikoj promeni pričalo se još kada je Apple u februaru kupio izraelsku kompaniju RealFace, a 3D senzor koji prepoznaje i dubinu bi divu iz Kupertina dao i dodatni nivo sigurnosti u prepoznavanju pravog lica, a ne obične fotografije.

U prilog ovome govori i novi izveštaj analitičara korejskog KGI-ja, Ming Či Kua, koji u svojim prognozama navodi kako će iPhone 8 imati OLED ekran s najvećim odnosom ekrana prema telu uređaja, što će mu omogućiti i ugradnja virtuelnog "home" tastera direktno u ekran.

Međutim, to virtuelno dugme donelo je izazove u izradi uređaja i smeštanju senzora ispod ekrana, pa Kuo tvrdi da će ga Apple potpuno ukloniti. Naravno, ostaje mogućnost da bi senzor otiska mogao da se prebaci na zadnju stranu uređaja, iako su za to mali izgledi, prenosi 9to5Mac.

Pogledajte kako bi mogao da izgleda iPhone 8:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA