Ovo se Sonyju neće svideti: Novi Xbox stiže sa više od 1.000 igara dostupnih od prvog dana

Što se noviteta tiče, preko 50 novih igara, optimizovanih za XSX će biti dostupno do kraja godine, a tu je i niz potpuno novih naslova

  • 0

Kako nam se bliži dolazak igračkih konzola najnovije generacije PlayStation 5 i Xbox Series X, i Sony i Microsoft još kriju većinu ključnih detalja u vezi sa njima. Još uvek nisu poznati ni cena i datum izlaska.

Microsoft je, međutim, sada rešio da otkrije nešto konkretniji period izlaska, ali ne i tačan datum. U specijalnoj objavi na Xbox sajtu, navodi se da Xbox Series X konzola stiže u novembru.

Novembar je ustaljeni mesec kada su u pitanju dolasci Xbox konzola, pošto je originalni Xbox izašao 15, a Xbox 360 i Xbox One 22. novembra. Vrlo je verovatno da će Microsoft pratiti iste datume, pa tako Xbox Series X možemo očekivati u drugoj polovini jedanaestog meseca.

Otkriveno je i to da će na hiljade igara biti dostupno od prvog dana za igranje putem Xbox Series X, pre svega zahvaljujući "backwards compatibility" tehnologiji.

Što se noviteta tiče, preko 50 novih igara, optimizovanih za XSX će biti dostupno do kraja godine, a tu je i niz potpuno novih naslova/ekskluziva, kao što su Scorn ili The Medium. Već je najavljeno 40 igara, koje su optimizovane su do maksimuma, prenosi Play!Zine.

Jedna od igara, međutim, neće biti. To Halo Infinite, koji je prvobitno važio za predvodnika brenda. Odlaganje za 2021. godinu dolazi nakon negativne reakcije publike na prikazani gejmplej, kao i kako bi developeri u narednim mesecima posvetili više pažnje na poboljšanje proizvoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA