Ogromna svota novca za jedan video! UbiSoft plaća čak milion dolara za novi trejler

Francuska kompanija ne štedi kada je u pitanju marketing za nadolazeću igru

  • 0

Poznato je da veliki izdavači ne štede kada se radi o igrama, pošto se ulažu milionske sume u razvoj nadolazećih projekata, a najveći deo novca odlazi na marketing. Reklamiranje je ključni deo, pošto na taj način veliki deo publike saznaje o nekoj igri, a najefikasnije sredstvo je video, pošto je daleko bolji od slike koja "govori hiljadu reči".

Trejleri za igre imaju svrhu da prikažu najbolje iz neke igre u minut-dva, a da pritom igrači ne vide previše što bi ih odvratilo od potencijalne kupovine. Posao editovanja takve vrste sadržaja veliki izdavači prepuštaju profesionalcima, a oni to znaju i te kako da naplate.

Koliko izrada jednog trejlera košta je detalj koji se retko čuje, ali se nedavno doznalo da francuski izdavač Ubisoft plaća preko milion dolara za samo jedan trejler. Tako otkriva firma zadužena za taj posao, nazvana Goodbye Kansas, koja ima dobru reputaciju zahvaljujući trejlerima napravljenim za igre Watch Dogs 2, Ghost Recon Wildlands i Cyberpunk 2077. Ona je nedavno potpisala ugovor sa UbiSoftom, a ugovorena cena iznosi 1,2 miliona dolara, ponavljamo, radi se o samo jednom trejleru.

Nažalost, nema informacija o tome koji bi to trejler mogao biti, ali sigurno je da se radi o AAA naslovu na kojem Ubisoft već radi. Moguće su dve opcije, ili je u pitanju novi trejler za Far Cry 6, koji je najavljen ovog leta i za koji se jako malo čulo, a sa druge strane možda je reč o trejleru za Beyond Good & Evil 2, igri koja odavno nije dobila posebnu pažnju izdavača, iako se na njoj radi već duži period.

Naravno, bitno je uzeti u obzir da se cena razlikuje od igre do igre, kao i zahtevnosti za izradu svakog trejlera. Trejler sačinjen od gejmpleja iz igre će svakako biti jeftiniji od onog u kojem su potrebne kompjuterski generisane animacije(CGI).

Ajd baš da sačekamo taj trejler i da li će vredeti milion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA