Da li je ovo budućnost trejlera za video igre?

Potpuno igrivi trejleri igara mogli bi da nadomeste odsustvo demo verzija...

  • 0

Trejleri u industriji igara služe kao moćna sredstva za marketing, pošto se njima najlakše prenosi poruka i podiže interesovanje igrača za neki nadolazeći naslov. Video kao sredstvo za reklamiranje igara evoluiralo je kroz godine tako što sada izdavači koriste razne sinematike, gejmplej trejlere, trejlere fokusirane na pojedine elemente i slično.

Šta bi moglo biti sledeći korak kojim bi se trejleri načinili zanimljivijim?

Igra The Corridor možda daje odgovor na ovo pitanje. Reč je o indie igri na kojoj radi Tomas Mekinon, i koja dosta inspiracije vuče iz hita Stanley Parable. U susret dolasku igre The Corridor na Steam, njen kreator se odlučio na praktično jedinstven potez kako bi igrače privukao da pogledaju o čemu se radi.

On je kreirao potpuno igrivi trejler u kojem igrači mogu slobodno upravljati karakterom i gledati okolo. Ovaj igrivi trejler ne otkriva puno o igri, ali u njemu postoje dugme koje morate pritisnuti za nastavak, probijanje 4. zida, a narator će od vas tražiti i da osvežite igru kako biste nastavili. Odličan trik.

Potpuno igrivi trejler je prilično dobra ideja, jer bi fanovima pružilo šansu da bolje osete igru, kao neka vrsta demo verzije. Zamislite samo ovaj tip trejlera za neku AAA igru kao što je recimo novi Spider-Man.

Interaktivni trejleri za video igre postojem, doduše u skormnijem obliku ali su uspevali u prenosu poruke. Onaj za PS4 ekskluzivu Until Dawn je kroz opcije da se povremeno klikom na link odaberu akcije glumice je lepo predstavio "efekat leptira", a takav trejler je kod Shadow of War pokazao da orci mogu biti i prijatelj i neprijatelj.

Naravno, zbog tehničkih ograničenja video nije na Jutjubu, ali kako ova platforma bude napredovala, ovaj vid trejlera bi lako mogao postati ustaljeni trend.

Sam trejler možete pogledati, pardon, odigrati putem ovog linka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA