• 1

Majka spremala kuću, pa bacila u smeće sinovljevu kolekciju igara vrednu preko 500.000 dolara!

, Telegraf

Kako objasniti roditeljima da video igre koje čuvate iz detinjstva nisu zrele za smeće?

  • 1

Vrednost starih igara i retro konzola, pogotovu onih nikada neotpakovanih sa godinama konstantno raste, a oni koji su uspeli da dođu do igara koje su se pojavile u ograničenom izdanju ih sada mogu prodati i za po nekoliko desetina hiljada dolara, ili mogu ostati bez njih ako završe u smeću.

Takvo iskustvo doživeo je jedan kolekcionar iz Njujorka, koji očigledno nije imao volje da iznajmi skladište za čuvanje svoje ogromne kolekcija, već je sve držao u porodičnoj kući kod majke koju nisu zanimale igre koje sakupljaju prašinu.

Majka ovog kolekcionara je tokom sređivanja kuće odlučila da se reši bespotrebnog, a na metu je baš bila vredna kolekcija. Sve igre su završile u smeću, a kada je kolekcionar svratio do kuće sačekalo ga je neprijatno iznenađenje - veći deo igara nije bio tu.

Kolekcionar je naveo da je ostao bez gomile igara sa PS1 konzole i starijih, a većina od njih nije nikada bila otvorena. U kontejner su otišle konzole Famicom, Ataris, Coleco, MegaDrive i brojne druge, a kolekcionar je otkrio da je otišla i njegova kolekcija stripova. Sve izbačene stvari premašuju vrednost od 500.000 dolara, što nije nimalo naivna suma. Zamislite da toliki novac jednostavno bacite.

Naravno, ovaj lik je sada daleko od toga da se približi apsolutnom rekorderu po broju igara koje poseduje, pošto Antonio Monteiro iz Teksasa poseduje preko 20.000 igara.

Ako neke vredne igre ili konzole, pa čak i dragocene stripove ili neke druge stvari, čuvate u kući roditelja, obavezno im objasnite o čemu se radi i da stvari koje čuvate nisu zrele za smeće.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    Kakva ludača bože, odakle joj uopšte ideja da pretura po sinovljevim stvarima

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima