Battlefield 2042 je u toliko lošem stanju da su čak i hakeri digli ruke

Neplanirano smešna situacija pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama.

  • 0

U koliko lošem stanju video igra mora da bude, da je čak i oni koji varaju napuste? Pa “Battlefield 2042” odgovara na to pitanje.

Nažalost, popularan naslov imao je ozbiljnih problema još od beta verzije, koji su se dalje nastavili u novembru, kada je nakon odlaganja igra lansirana. Sada, konstantni bagovi i problemi sa performansama naveli su kako normalnu bazu igrača, tako i hakere, odnosno one koji varaju koristeći razne programe za varanje da pređu na druge igre.

Ovo je prilično ironično, imajući u vidu da je gejming studio DICE, koji razvija ovaj naslov, prethodno iznosio hvalisave tvrdnje o njihovom sprečavanju varanja — ali šanse su velike da DICE nije očekivao da će varanje u Battlefield-u biti rešeno tako što će ti isti loši akteri izgubiti interesovanje za igru.

Pored činjenice da čitovi (engl. cheats) ne funkcionišu kako treba zbog pregršta bagova i problema sa performansama u ovoj igri, mnogi developeri koji razvijaju softver za varanje za ovaj naslov odlučili su da prestanu to da rade, jer jednostavno “nije isplativo”.

Kako je jedan od njih napisao: “Ne vredi razvijati čitove za ovu igru, ona je mrtva, niko ih ne koristi, jer niko ne igra Battlefield 2042.”

Još jedna ironična stvar je ta da je DICE odlučio da prestane da podržava njihov prethodni naslov “Battlefield V”, kako bi se posvetili novoj “Battlefield 2042” igrici, ali poslednjih dana, upravo “Battlefield V” ima znatno više igrača od najnovijeg naslova u seriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA