Britanska policija uhapsila je navodnog "GTA VI" hakera: Ima samo 17 godina

Prema izveštajima, on je takođe povezan sa sajber napadom na Uber

  • 0
GTA VI Foto: Rockstar

Policija u Velikoj Britaniji je uhapsila 17-godišnjeg hakera. Prema najnovijim informacijama, on je hakovao Rockstar Games i javno podelio video klipove GTA 6 igre. On je navodno povezan i sa hakerskim napadom na Uber.

Prema podacima novinara Metjua Kiza, hapšenje je rezultat istrage u kojoj su učestvovali londonska policija, Nacionalna jedinica za sajber kriminal i FBI. Kiz je napomenuo da će policija uskoro otkriti više detalja o hapšenju.

Preko 90 različitih video klipova GTA 6 su procureli u javnost. GTA 6 curenje sigurno je jedno od najvećih u istoriji video igara. Haker je podelio mnoštvo video snimaka iz probne verzije igre, koja je jedan od najčešće očekivanih naslova.

Rockstar ima tendenciju da čvrsto drži svoj razvojni proces u tajnosti. Kompanija je navela da je curenje legitimno. Kompanija je navela da incident neće uticati na dalji razvoj igre i da će igrače "na pravi način upoznati" sa sledećim izdanjem igre kada za to bude bilo vreme.

Takođe, Uber je imao problem sa sajber-bezbednošću ovog meseca. Kompanija je ove nedelje saopštila da haker nije pristupio korisničkim nalozima. Međutim, kompanija još uvek pokušava da utvrdi uticaj upada. Uber je takođe primetio izveštaje koji sugerišu da je ista osoba ili grupa povezana i sada sa hakerskim napadom na Rockstar.

Prema izveštajima, haker se dovodi u vezu sa hakerskom grupom Lapsus$.

Sedamnaestogodišnjak je uhapšen u Oksforširu, gde navodno živi jedan od vođa grupe Lapsus$. U martu, istraživači i hakeri identifikovali su 16-godišnjaka iz Oksforda koji je povezan sa hakerskom grupom.

Istog meseca, britanska policija uhapsila je sedam tinejdžera sa navodnim vezama sa Lapsus$-om. Međutim, nije potvrđeno da li je među njima bio i tinejdžer sa Oksforda. Grupa Lapsus$ od ranije poznata ciljala je na kompanije kao što su Microsoft, Okta i T-Mobile.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA