• 0

Izvršni direktor Microsofta: "Svaka naša aplikacija će biti AI aplikacija"

Generalni direktor Microsofta, Satja Nadela, navodi da će veštačka inteligencija biti integrisana u sve Microsoftove aplikacije u budućnosti

  • 0
Satya Nadella Satja Nadela

Satija Nadela / Foto: SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tokom nedavnog razgovora o zaradi sa akcionarima, izvršni direktor Microsofta, Satja Nadela, izjavio je da će veštačka inteligencija biti uključena u sve aplikacije kompanije u budućnosti.

Nakon razgovora o finansijskom učinku Microsofta u poslednjem kvartalu, Nadela je odgovorio na pitanja o veštačkoj inteligenciji i njenoj očekivanoj integraciji u više proizvoda.

S obzirom na Microsoftovu posvećenost proširenju svog partnerstva sa kompanijom OpenAI, logično je da su akcionari imali pitanja o tome kada Microsoft planira da koristi tehnologiju u koju ulaže.

Iako Nadela nije želeo da navede konkretan datum, izjavio je da će veštačka inteligencija biti integrisana u sve Microsoftove aplikacije u budućnosti. Telegraf.rs je već pisao o tome da Microsoft planira da integriše AI u Office proizvode i Bing pretragu. Tehnološki gigant je već uložio najmanje milijardu dolara u OpenAI, a planira još deset.

Neke od ovih funkcija bi mogle da se pojave već u martu.

U ovom članku ćemo detaljnije pogledati Nadelline izjave u vezi sa veštačkom inteligencijom.

Tajler Radke, vodeći analitičar u Citi-ju, pitao je Nadelu o tome u kojoj meri će AI biti korišćen u celom Microsoft Azure-u, platformi za računarstvo u oblaku koja pokreće njene aplikacije.

Ovo je bio Nadelin odgovor:

"Mislim da je prerano da počnemo da nekako odvajamo AI od ostatka posla. AI će samo biti ključni deo radnog opterećenja u Azure-u nasuprot samo AI. Drugim rečima, ako imate aplikaciju koja koristi gomilu zaključivanja, recimo, takođe će imati gomilu skladišnog prostora i imaće gomilu drugih računara osim GPU zaključivanja. Mislim da će vremenom, očigledno, svaka aplikacija biti AI aplikacija. Mislim da je to najbolji način da se razmišlja o ovoj transformaciji."

Nadela kaže da je prerano da se AI odvoji u sopstvenu kategoriju jer postaje ključni deo svih proizvoda.

On veruje da će veštačka inteligencija biti integrisana u sve aplikacije u budućnosti i da će takođe biti integrisana sa skladištem i drugim oblicima računarstva.

U odgovoru na pitanje Kita Vajsa iz Morgan Stenlija, Nadela je izrazio slično mišljenje, rekavši da investitori treba da očekuju da će veštačka inteligencija biti uključena u sve.

"Mislim da način na koji naši investitori to treba da vide je da suštinski verujemo da će sledeći veliki talas, kao što sam rekao, biti veštačka inteligencija. I takođe čvrsto verujemo da se veliki deo vrednosti kompanije stvara tako što smo u mogućnosti da uhvatimo ove talase, a zatim da ti talasi utiču na svaki deo našeg tehnološkog niza, dok stvaraju nova rešenja i nove mogućnosti…"

"I tako, u potpunosti očekujemo da ugradimo AI u svaki sloj steka, bilo da se radi o produktivnosti, ili u našim potrošačkim uslugama", zaključio je Nadela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok