Vreme čitanja: oko 1 min.

Noviteti iz Microsofta: Šuška se da pripremaju Office paket sa veštačkom inteligencijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navodno bi trebalo da bude predstavljen već u martu

  • 0
Sony, Huawei, Microsoft Foto: Tanjug/AP

Microsoft navodno planira da predstavi nadograđene verzije Office aplikacija sa AI funkcijama u narednim nedeljama. Prema pisanju The Verge, tehnološki gigant se priprema da pokaže šta AI tehnologija i OpenAI jezik AI mogu da urade za Word, PowerPoint, Outlook i druge Microsoft 365 aplikacije već u martu piše engadget.

Kompanija je nedavno lansirala ponovo Bing koji može da generiše konverzacijske odgovore na upite za pretragu, zahvaljujući modelu Prometheus, koji je napravljen uz pomoć OpenAI.

Dodatno, kompanija je predstavila novi Edge sa ugrađenim "AI kopilotom", koji je takođe pokreće Prometheus.

Dugme u desnom gornjem uglu omogućava korisnicima brz pristup novim čet funkcijama Binga i kao što je već The Verge rekao, to je kao da imate ChatGPT direktno u svom pretraživaču.

Verge piše da Microsoft želi da njegova AI tehnologija generiše grafikone i grafiku za upotrebu u PowerPoint-u ili Excel-u. Prema prethodnom izveštaju koji je objavio The Information, kompanija takođe želi da njen AI model može da generiše tekst koristeći jednostavne upite u svojim Office aplikacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA