Vreme čitanja: oko 1 min.

Sada i Apple podiže cene pretplata: Evo šta se menja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi korisnici će odmah videti poskupljenje, dok će postojeći pretplatnici osetiti ovu promenu u narednih 30 dana

  • 0
Apple, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Apple je najavio povećanje cena za svoje različite pretplatničke usluge u Sjedinjenim Američkim Državama i nekim drugim međunarodnim tržištima. Prema saopštenju kompanije, cene Apple TV Plus, Apple Arcade i Apple News Plus usluga će se povećati za najmanje 2 dolara mesečno.

U skladu sa novim cenovnim modelom, Apple Arcade sada će koštati 7 dolara mesečno ili 50 dolara godišnje. Cena Apple TV Plus usluge iznosiće 10 dolara mesečno i 99 dolara godišnje, dok će pretplata na Apple News Plus koštati 13 dolara mesečno. Takođe, promene će uticati i na pretplatničke pakete Apple One, gde Individual paket sada iznosi 20 dolara, Family paket 26 dolara, a Premier paket sa dodatnim uslugama kao što su Apple News Plus i Apple Fitness Plus koštaće 38 dolara mesečno.

Novi korisnici će odmah videti poskupljenje, dok će postojeći pretplatnici osetiti ovu promenu u narednih 30 dana, prilikom obnove svoje pretplate. Važno je napomenuti da Apple nije podigao cene za usluge Apple Music, Apple Fitness Plus i iCloud Plus.

Ova promena dolazi u kontekstu sve veće konkurencije na tržištu pretplatničkih servisa, gde Apple pokušava da se izbori za dominaciju nudeći bogat ekosistem digitalnih proizvoda i usluga. Međutim, korisnici koji smatraju da novi cenovnik ne nudi odgovarajuću vrednost za njihove potrebe imaju opciju da otkažu svoje pretplate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA