• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak ništa od iMessage poruka na Androidu: Nothing Chats je već povučen zbog ozbiljnih problema sa privatnošću

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj potez usledio je nakon što su otkriveni ozbiljni sigurnosni propusti koji ugrožavaju privatnost korisnika

  • 0

Nothing Chats, aplikacija koja je bila u centru pažnje zbog činjenice da bi Nothing Phone 2, kao prvi Android uređaj, omogućio svojim korisnicima slanje iMessage poruka na iPhone uređaje, je povučena iz Google Play prodavnice.

Ovaj potez usledio je nakon što su otkriveni ozbiljni sigurnosni propusti koji ugrožavaju privatnost korisnika.

Aplikacija je privukla veliku pažnju jer je obećavala ono što do sada nije viđeno na Android platformi - mogućnost korišćenja iMessage servisa, što je ključna karakteristika Apple uređaja.

Međutim, ubrzo nakon lansiranja, otkriveno je da aplikacija koristi neenkriptovane (Plain text) poruke, što predstavlja veliki sigurnosni rizik. Poruke koje se šalju preko Sunbird platforme, koja je zadužena za ovu funkcionalnost, nisu bile zaštićene end-to-end enkripcijom, što je osnovni standard za sigurnost u modernim komunikacionim aplikacijama.

Dodatno, funkcija koja omogućava slanje poruka putem iMessage-a zahtevala je od korisnika da dozvole Sunbirdu pristup njihovim iCloud nalozima, što je izazvalo dodatnu zabrinutost u pogledu privatnosti i bezbednosti korisničkih podataka.

U svetlu ovih problema, Nothing je odlučio da povuče aplikaciju iz prodavnice dok se ne reše navedeni sigurnosni propusti. Ovo je važan korak koji pokazuje odgovornost kompanije prema zaštiti privatnosti svojih korisnika.

Dalji razvoj događaja i rešavanje ovih sigurnosnih izazova će biti ključni za povratak Nothing Chats aplikacije na tržište i za dalji razvoj komunikacionih tehnologija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA