• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bard je mrtav, živeo Gemini: Google je značajno promenio svog AI četbota

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aplikacija nudi integrisane funkcije poput pozivanja, postavljanja tajmera i kontrolisanja pametnih uređaja u domaćinstvu

  • 0
Google Gemini

Foto: SKoshiro K / Shutterstock.com

Google je nedavno objavio promenu imena svog Bard AI četbota u Gemini, što predstavlja značajan korak u razvoju njihove tehnologije veštačke inteligencije. Ovaj potez dolazi zajedno sa lansiranjem Android aplikacije Gemini, čime se proširuje dostupnost ove napredne AI usluge na mnoge regione, uključujući Evropu i Aziju.

Osim promene imena, Google uvodi i pretplatu, Gemini Advanced, koji korisnicima omogućava pristup još naprednijim funkcijama, uključujući Ultra 1.0 model, sposoban za duboke i kontekstualne razgovore​​​​.

Android aplikacija Gemini omogućava korisnicima da zamene Google Assistant sa Gemini, pružajući tako novi nivo interakcije i prilagođenih predloga zasnovanih na AI tehnologiji. Aplikacija nudi integrisane funkcije poput pozivanja, postavljanja tajmera i kontrolisanja pametnih uređaja u domaćinstvu.

Gemini je odmah dostupan na engleskom jeziku u SAD-u, a uskoro će biti dostupan i na drugim jezicima i u više zemalja​​.

Pretplata na Gemini Advanced, koja košta 20 dolara mesečno nakon dvomesečnog probnog perioda, uključuje pristup modelu Ultra 1.0, 2TB skladišnog prostora i VPN, te najavljuje integraciju Gemini u Google aplikacije poput Gmaila, Docs, Slides i Sheets.

Google tvrdi da je model Ultra 1.0 sposoban za složene zadatke poput kodiranja, logičkog rezonovanja i saradnje na kreativnim projektima, a takođe je obavio sveobuhvatne provere kako bi ublažio zabrinutosti povezane sa pristrasnošću i sigurnošću sadržaja​​​​.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA