Ovako će izgledati Spartan, naslednik Internet Explorera (VIDEO)

Za sve one koji ne mogu da dočekaju da ga isprobaju, sajt "WinBeta" je objavio video snimak koji prikazuje kako pretraživač Spartan funkcioniše, uključujući i saradnju sa Cortanom

  • 0

Microsoft je nedavno najavio da će zajedno sa Windows 10 operativnim sistemom predstaviti i novi internet pretraživač pod imenom Spartan.

Iako Spartan trenutno nije dostupan u test verzijama Windowsa 10, Microsoft je na Svetkom kongresu mobilnih tehnologija potvrdio da će novi pretraživač, korisnicima koji testiraju novi operativni sistem, postati dostupan tokom ovog meseca.

Za sve one koji ne mogu da dočekaju da ga isprobaju, sajt "WinBeta" je objavio video snimak koji prikazuje kako  pretraživač Spartan funkcioniše, uključujući  i saradnju sa Cortanom, virtuelnom asistentkinjom koja će takođe biti sastavni deo Windowsa 10.

Evo šta će zameniti lozinke na Windowsu 10!

Cortana i Spartan izgledaju slično kombinaciji koju je Apple uradio sa OS X Yosemite, Google Now i Safarijem (postavljanje Sirinih podataka na vrh search bara). Podaci koji se tu prikazuju su stvari iz kalendara korisnika, inboxa, kao i povezane stvari u vezi onoga što ste nedavno tražili na internetu.

Sudeći po snimku koji je objavio "WinBeta", korisnici mogu da pitaju Cortanu kucajući tekst direktno u pretraživaču, ili da obeleže određenu reč odnosno frazu i kliknu desnim klikom na nju. Informacije će se pojaviti u sidebaru sa desne strane, što je dobra stvar jer se on neće pojavljivati onda kada asistentkinja Cortana nije potrebna.

Pogledajte video:

Kako vam se sviđa Spartan?

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA