SKANDAL NA GOOGLE-U: Android piški po Apple-u! (FOTO)

Google se još uvek nije oglašavao povodom ove skandalozne slike, ali postoje indicije da nije on kriv što se ona našla na Google Mapsu

  • 4

Danas je jedan od korisnika Google Maps servisa uočio nešto o čemu bruje svetski mediji. Naime, u jednom delu mape Pakistana se jasno vidi logo Androida (mali zeleni robot) kako bukvalno piški po logou Apple-a.

Moguće da je reč o Google-ovom takozvanom "Easter egg-u", ali je veća verovatnoća da je neko od korisnika to namerno postavio na čuveni servis koji koriste milioni ljudi.

Slika kako se Android olakšava po Apple-u se ne vidi na satelitskom prikazu mape, ali je vidljiva i na mobilnim uređajima.

Google se još uvek nije oglašavao povodom sporne slike na Google Maps-u, ali je jedan korisnik Twitter-a istakao da je ona dodata koristeći Google Map Maker program, kao i da je nekako prošla kroz proces odobravanja.

Spornu sliku možete pogledati na Google Maps-u OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: thenextweb.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    24. april 2015 | 17:27

    Genijalno!

  • Neko

    25. april 2015 | 10:01

    Uklonili su je

  • Mirko

    24. april 2015 | 18:43

    Možete misliti kakva je prisutnost googlovih stručnjaka u Pakistanu :-) Google map moderator može biti bilo ko ko ispravno unese desetak tačnih interensnih pozicija (park, spomenik, ulicu, reku...). Nakon toga Google iskusniji moderatori vam daju mogućnost da unosite granice parkova (kao što je ovaj unos) bez potrebe da neko potvrđuje ispravnost vašeg unosa. I da, kad unos prođe overu, njegovo uklanjanje može ukloniti samo onaj ko unosi podatke (na zahtev senior moderatora u roku od 30 dana), dok senior google moderatori ne prijave problem i ne reše samostalno sporan slucaj. To može trajati i godinu dana :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA