INTERNETOM HARA OPASAN VIRUS: Čak i da ga obrišete, UNIŠTIĆE VAM CEO KOMPJUTER!

Korisnici se ovim virusom najčešće zaraze otvaranjem fajlova (attachment) koje dobiju mejlom

  • 4

Nova vrsta kompjuterskog virusa pod nazivom Rombertik preti računarima. Ovaj virus koristi vrlo uspešne metode izbegavanja antivirusnih programa, pa ga je zbog toga veoma teško ukloniti.

Rombertik briše ključne fajlove u operativnom sistemu, pa time praktično onesposobljava računar jer će se on non-stop restartovati. Ovaj virus dizajniran je za krađu šifri i drugih poverljivih informacija.

Korisnici se ovim virusom najčešće zaraze otvaranjem fajlova (attachment) koje dobiju mejlom, pa ga stoga dobro proverite pre otvaranja.

Kada virus detektuje da antivirus pokušava da mu spreči pristup, tada on pokušava da uništi kompletan računar. Ratoborni virus čak periodično "patrolira" kako bi otkrio da li je u toku proces čišćenja.

Sumnja se da Rombertik pokušava da obriše ključni sistemski fajl u Windowsu koji se zove Master Boot Record (MBR). Ukoliko mu to pođe za rukom, računar će se neprestano restartovati.

Jedino rešenje je reinstaliranje Windowsa.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA