Pajrat Bej ukinuo torente!

Jedan od najpopularnijih sajtova za „šerovanje“ fajlova na Internetu odlučio da se potpuno prebaci na magnetne linkove

  • 0

Jedan od najpopularnijih svetskih sajtova za „šerovanje“ fajlova, Pajrat Bej (The Pirate Bay), doneo je odluku da prestane da koristi torent tehnologiju koja je od njega načinila najozloglašeniji sajt ovog tipa, da odbaci podršku za zaostale trekere i da prigrli magnetne linkove.

Prema navodima sajta TorrentFreak.com, odluka da se odbace torenti doneta je još pre nekoliko godina ali je bilo potrebno dosta vremena da se sajt prebaci na alternativnu strukturu. Osnovni argument je taj, da su torent trekeri postali irelevantni sa otkrićem DHT i PEX tehnologija.

Ako danas budete posetili Pajrat Bej primetićete da sada kao difolt opciju nude magnetne linkove, premda i dalje možete naći i torente. Procenjuje se da će im biti potrebno oko mesec dana da potpuno izvrše migraciju.

Promena će omogućiti Pajrat Beju da očuva protok, a oni tvrde i da je magnetne linkove puno teže blokirati.

Šta ovo znači ako želite da skidate takav sadržaj sa Interneta? Ništa. Najveći broj BitTorent klijenata podržava magnetne fajlove i nastaviće da operišu na isti način.

Kada prelaz bude konačan, veličina sajta će biti značajno umanjena i korisnik će biti u stanju da, ako želi, sadržaj celokupnog sajta prebaci na USB: odlična ideja, uzevši u obzir da mnoge vlade u svet počinju da blokiraju sajtove.

Magnetnim linkovima jeste potrebno malo više vremena da se pokrenu, s obzirom da moraju da skupe informacije od drugih ljudi koji isti fajl skidaju, ali ima jasne prednosti u odnosu na svog prethodnika . A pošto je Pajrat Bej prešao na njih, isto se može očekivati i od ostalih sajtova ovog tipa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA