≫ 

Koliko bitcoin zaista vredi? Ovi stručnjaci tvrde da su izračunali!

Dva stručnjaka tvrde da su izračunali koliko bi bitcoin zaista trebalo da vredi

  • 0

Dvojici ekonomista bio je potreban obrok od tri jela i dve flaše vina kako bi izračunali pravu vrednost bitcoina.

Koliko je bitcoin ZAISTA bezbedan od krađe?

Oni su za jedno veče došli do realne vrednosti bitcoina - 200 dolara. A ona im je bio potreban još jedan ceo dan da shvate da su omašili za jednu decimalu - 20 dolara je prava vredsnot za virtuelnu valutu koja je pre godinu dana vredela 1.200 dolara, a u decembru dostigla vrtoglavu cifru od 20.000 dolara.

Foto: pixabay.com

Trenutna vrednost bitcoina iznosi 8.000 dolara, a ova dva stručnjaka veruju da je ova brojka izuzetno precenjena, za nekih 40.000 posto.

Ovaj par istraživača svoju teroiju nazvao je Cotes du Rohne, po vinu koje su te večeri pili.

- Tako dobijamo najbolje ideje. Vino je kao lubrikant, objašnjava Savas Savuri, partner u londonskom investicionom fondu koji je tu flašu alkohola podelio sa Ričardom Džekmenom, profesorom sa Londonske škole ekonomije.

Foto: Pixabay.com

Evo kako su došli do ove cifre:

Ako znate totalnu količinu novca, brzinu kojom ljudi koriste svaki coin - i količinu dobara i servisa na koje troše, trebalo bi da možete da izračunate cenu.

Trentuno se veruje da u opticaju ima 15 miliona coina i procenjuje se da se svaki koristi 4 puta godišnje u proseku.To je ova dva stručnjaka navelo da izračunaju da 60 miliona bitcoina plaćanja podržava pretpostavljenu vrednost od 1.2 milijarde dolara u kupovinama u SAD.

Onda su uprostili stvari i prosto podelili 1.2 milijarde sa 60 miliona bitcoin isplata kako bi dobili vrednost bitcoina u dolarima - 20 dolara.

Ipak, ovo je samo teorija i mnogi veruju da će cena bitcoina nastaviti da raste, a ima i onih koji smatraju da nema nikakvu vrednost.

Međutim, kao što je to slučaj i sa mnogim drugim stvarima, pravu vrednost bitcoina odrediće tržište.

VIDEO: Policija zaplenila kradenu opremu za kopanje kriptovaluta

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA