• 10

"Ilon nastoji da održava visok nivo besnih komentara": Bil Gejts poručuje Masku da "začepi"

Od kako je pandemija korona virusa počela, Mask je širio dezinformacije o smrtnosti i broju žrtava, više puta umanjivao opasnost od širenja zaraze i potpuno pogrešno tvrdio da su deca "suštinski imuna" od obolevanja

  • 10

Izgleda da je Bilu Gejtsu prekipelo! Dosta mu je česte navike "kolege" tech milijardera Ilona Maska da širi dezinformacije o korona virusu.

Gejts je u utorak, na kanalu CNBC, naširoko govorio o širenju pogrešnih i neistinih informacija, a kada se u razgovoru stiglo do komentara šefa Tesle i SpaceX-a, suosnivač Microsofta je rekao da je Mask "potpuno van svog elementa".

- Ilon nastoji da održava visok nivo "besnih" komentara. On nije baš previše upoznat sa vakcinama. Mask pravi odlične električne automoble. I njegove rakete odlično rade. Njemu je dozvoljeno da priča takve stvari. Ja se samo nadam da neće pomešati oblasti sa kojima nije previše upoznat!

Od kako je pandemija korona virusa počela, Mask je širio dezinformacije o smrtnosti i broju žrtava virusa kovid 19, više puta umanjivao opasnost od širenja zaraze i potpuno pogrešno tvrdio da su deca "suštinski imuna" od obolevanja.

Međutim, ovaj problem ne počinje i ne završava se samo sa Maskom. Gejts priznaje da je sama priroda interneta i društvenih mreža u mnogome olakšava propagandu i širenje informacija, prenosi Futurism.

- Kada ljudima dozvolite da komuniciraju, morate da se suočite sa činjenicom da će se određene nekorektne stvari, koje mogu biti veoma škakljive, veoma brzo širiti i sukobljavati sa istinom. To smo do sada najbolje imali prilike da vidimo kada su vakcine u pitanju! - rekao je Bil Gejts sa CNBC.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simi

    Bil Gejts kaže koji je jedino stručan za tehnologiju? On nije doktor. Čovek je psihopata i ubica.

  • Voja

    Ne mi neko kaže koji je bili pametan.

  • Boba

    A naši hejteri jedva čekaju neku dezinformaciju. Primaju se na njih kao muve na go. na.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima