Koliko ljudi u Srbiji koristi internet?

Danas dnevno na planeti razmeni više od 300 milijardi mejlova, a oni nisu jedini kanal komunikacije koji nam je došao sa internetom...

  • 0
Devojka, kompjuter, viza Foto: Shutterstock

Internet u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, koristi 3,75 miliona ljudi, dok je u svetu, prema istraživanju portala Statista, taj broj 4,57 milijardi.

Povodom Međunarodnog dana interneta koji se obeležava 29. oktobra, stručnjaci digitalne agencije Namik podsećaju da je internet napravio pravu revoluciju povezujući ljude na velikim udaljenostima, naročito kada je reč o komunikaciji.

Tako se danas dnevno na planeti razmeni više od 300 milijardi mejlova, a oni nisu jedini kanal komunikacije koji nam je došao sa internetom.

- Pretpostavka je da, kada uzmemo u obzir sve druge puteve kao što su Viber, Facebook, Instagram i sve popularniji TikTok, ta cifra iznosi nekoliko biliona poruka - navodi Flip Gort iz Namiksa.

On dodaje da će se revolucija u korišćenju interneta tek dogoditi i da ćemo u narednih 50 godina, imati sve ono što sada gledamo u serijama i filmovima o budućnosti.

- Konekcija će biti moguća bez ikakvog fizičkog uređaja, podaci će biti personalizovani, a uz pomoć takozvanih bio-podataka pojedinci će u svakom trenutku moći da prate svoje zdravstveno stanje. Naučnici smatraju da će to uticati na produzetak životnog veka - naveo je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA