• 0

Koliko ljudi u Srbiji koristi internet?

Danas dnevno na planeti razmeni više od 300 milijardi mejlova, a oni nisu jedini kanal komunikacije koji nam je došao sa internetom...

  • 0

Internet u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, koristi 3,75 miliona ljudi, dok je u svetu, prema istraživanju portala Statista, taj broj 4,57 milijardi.

Povodom Međunarodnog dana interneta koji se obeležava 29. oktobra, stručnjaci digitalne agencije Namik podsećaju da je internet napravio pravu revoluciju povezujući ljude na velikim udaljenostima, naročito kada je reč o komunikaciji.

Tako se danas dnevno na planeti razmeni više od 300 milijardi mejlova, a oni nisu jedini kanal komunikacije koji nam je došao sa internetom.

- Pretpostavka je da, kada uzmemo u obzir sve druge puteve kao što su Viber, Facebook, Instagram i sve popularniji TikTok, ta cifra iznosi nekoliko biliona poruka - navodi Flip Gort iz Namiksa.

On dodaje da će se revolucija u korišćenju interneta tek dogoditi i da ćemo u narednih 50 godina, imati sve ono što sada gledamo u serijama i filmovima o budućnosti.

- Konekcija će biti moguća bez ikakvog fizičkog uređaja, podaci će biti personalizovani, a uz pomoć takozvanih bio-podataka pojedinci će u svakom trenutku moći da prate svoje zdravstveno stanje. Naučnici smatraju da će to uticati na produzetak životnog veka - naveo je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima