Tramp gubi, Facebook zabranjuje

Društvene mreže preplavljene su lažnim glasinama ili manipulisanim sadržajima ili lažima posebno republikanaca razočaranih zbog topljenja prednosti Donalda Trampa...

  • 2
Donald Tramp, izbori SAD Foto: Tanjug/AP

Facebook je zatvorio grupu pristalica Donalda Trampa koja je pozivala da se "prekine prebrojavanje" i spreče demokrate da "ukradu glasove", dok se prebrojavanje glasova za predsedničke izbore nastavlja u nekoliko saveznih država koje će odlučiti pobednika.

Grupa "Stop the steal" (Stop krađi) dostigla je gotovo 350.000 članova u četvrtak popodne, pre nego što je Facebook intervenisao.

Portparol te velike društvene mreže rekao je da su, s obzirom na vanredne mere koje preduzimaju za vreme ovog perioda tenzija, sklonili grupu "Stop krađi", koja je organizovala događaje u stvarnom svetu.

- Ta grupa je formirana oko delegitimizacije izbornog procesa i videli smo zabrinjavajuće pozive nekih članova grupe na nasilje - dodao je portparol.

Društvene mreže preplavljene su lažnim glasinama ili manipulisanim sadržajima ili lažima posebno republikanaca razočaranih zbog topljenja prednosti Donalda Trampa kako se prebrojavaju glasovi koji stižu poštom, većinom naklonjeni Džou Bajdenu.

Twitter je juče upozorio korisnike na potencijalno "obmanjujući" tvit Donalda Trampa u kojem je američki predsednik optužio demokrate da pokušavaju da "pokradu" predsedničke izbore.

Twitter je od izborne noći u utorak stavio to upozorenje na skoro polovinu Trampovih poruka.

Facebook i Twitter koji su očekivali rizik od dezinformacija i poziva na nasilje ukoliko se bude odužilo utvrđivanje rezultata izbora, uspostavili su brojne zaštite, ali teško uspevaju sve da savladaju.

Video: Amerikanac u Beogradu o izborima u SAD: Ovi izbori će biti pokradeni

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donald

    6. novembar 2020 | 09:53

    Tramp je moralni pobednik, krađa neviđenih razmera, tramp pošten čovek nikog nije napao ni jednu zemlju lucidan šaljivdžija hvala presedniče što nisi bio protiv nas uvek uz tebe trampe..

  • Demokratija

    6. novembar 2020 | 14:21

    Ne sme se ni posumnjati da demokrate kradu? Odmah cenzura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA