≫ 

Ovo je trenutno najbezbedniji internet pregledač

Kada korisnik aktivira novi režim rada, pregledač se automatski povezuje na bezbedne HTTPS internet adrese stranica

  • 0
Firefox Foto: PIxabay.com

Mozilla je ovih dana lansirala novu bezbednosnu opciju za svoj Firefox 83 internet pregledač, koja korisnicima omogućava da uvek mogu da budu sigurni da posećuju bezbedne veb stranice.

Kada korisnik aktivira novi HTTPS-Only Mode, pregledač se automatski povezuje na HTTPS internet adresu stranice, čak i ako je sam korisnik otkucao HTTP u adresnu liniju ili kliknuo na link koja ga vodi na "nesigurni" HTTP sajt.

To ne znači ne postoji mogućnost posećivanja HTTP stranica, ali će tada korisnik dobiti upozorenje da one nemaju HTTPS enkripciju, pa će morati dodatno da potvrdi ukoliko želi da nastaviti dalje, odnosno ukoliko je sam siguran da se radi o bezbednoj stranici.

A da korisnici ne bi po inerciji kliktali na "Next", uz upozorenje i poruku o grešci, dobijaće i obaveštenje o mogućim rizicima koje donosi povezivanje na HTTP stranice.

Nova opcija provremeno može da se isključuje, ali se to ne preporučuje, budući da je u pitanju jedan od dodataka za Firefox za koga mnogi tvrde da je jedan od najkorisnijih u poslednje vreme.

Kako se aktivira novi HTTPS-Only Mode, možete saznati na stranici zvaničnog Mozilla bloga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA