• 0

Pao dogovor, Facebook ukinuo zabranu

Internet gigant je obavestio australijsku vladu da narednih dana namerava da na svoju platformu vrati stranice sa vestima

  • 0

Australijska vlada je objavila da je Facebook prihvatio da ukine zabranu na deljenje vesti na svojoj platformi u toj zemlji posle postignutog dogovora o zakonu prema kome će digitalni giganti plaćati za informativne sadržaje.

Ministar finansija Džoš Frajdenberg i Facebook su u odvojenim saopštenjima potvrdili da su postigli dogovor o izmenama predloženog zakona prema kojima bi Facebook i Google plaćali za vesti koje se objavljuju na njihovim mrežama.

Facebook je prošle nedelje australijskim korisnicima blokirao pristup i deljenje vesti kada je Predstavnički dom u Australiji usvojio nacrt zakona o plaćanju tih sadržaja. Gornji dom australijskog parlamenta Senat tek treba da razmatra zakon.

- Facebook je obavestio vladu da namerava da vrati australijske stranice sa vestima narednih dana - izjavili su australijski ministri finansija i komunikacija u saopštenju.

(Telegraf.rs/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima