Sve što ste hteli da znate o vakcinama protiv korone uskoro i na Facebooku

U borbi protiv dezinformacija i lažnih vesti, popularna društvena mreža dodaje alat koji će korisnike povezati sa informacijama o vakcinama i vakcinisanju

  • 0
instagram whatsapp facebook Foto: Shutterstock

Facebook će dodati informativne oznake na objave o vakcinama protiv korona virusa, u okviru kampanje borbe protiv dezinformacija povezanih sa pandemijom na platformama te društvene mreže.

Izvršni direktor kompanije Facebook Mark Zakerberg saopštio je da će oznake sadržati odrednicu "verodostojne informacije" o vakcinama Svetske zdravstvene organizacije, prenosi AP.

Kako je objasnio, te oznake će biti dostupne na engleskom i još pet jezika, a Zakerberg je najavio da će u narednim nedeljama biti dodato još jezika.

Facebook će dodati i alat koji pomaže korisnicima da se vakcinišu, tako što ih povezuje sa informacijama o tome gde i kada to mogu da urade.

Facebook i Instagram kritikovani su jer su omogućili da se širi propaganda protiv vakcinacije i zbog toga što su sporo uklanjali dezinformacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA