≫ 

Malezija će kažnjavati digitalne pirate i sa 20 godina robije

Ilegalni striming sadržaja mogao bi biti posebno skup u Maleziji.

  • 1
Foto: Pixabay

Malezija je usvojila amandmane na svoj Zakon o autorskim pravima koji kažnjavaju one koji omogućavaju piratsko strimovanje.

Digitalni pirati bi sada mogli da budu kažnjeni sa 2.377 dolara ili više, zatvorskom kaznom od 20 godina ili u nekim slučajevima i novčano i zatvorom, piše Engadget.

Zakon takođe obeshrabruje kompanije da učestvuju u strimovanju piraterije ili da tolerišu njeno prisustvo. Osim ako menadžeri ne pokažu da nisu bili svesni kršenja i da su preduzeli “sve u njihovoj moći” da spreče ilegalno strimovanje, smatraće se krivim za ovo krivično delo.

Zakoni o autorskim pravima širom sveta često pokrivaju digitalnu pirateriju, ali neki od njih su stvoreni da se bore protiv skidanja piratskog sadržaja ili sličnim, starijim oblicima digitalne piraterije.

Ovo je bio poseban problem u Maleziji, koja nije mogla da primenjuje Zakon o autorskim pravima protiv ljudi koji prodaju uređaje koji omogućavaju ilegalno strimovanje sadržaja sve dok odluka tamošnjeg Višeg suda to nije odobrila.

Potencijalne kazne su stroge, a formulacija sugeriše da bi nekim kompanijama moglo biti teško da izbegnu komplikacije ukoliko njihovi zaposleni budu činili neka ilegalna dela.

Video: Ovako posluju kineske trijade: Umetnost i filozofija organizovanog kriminala i piraterije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA