≫ 

SpaceX Elona Maska preusmerava resurse na sajber bezbednost kako bi se bavili pitanjem ometanja Starlink-a

Starlink sateliti ometani su “u blizini konfliktnih područja”

  • 0
Elon Musk Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Pozivajući se na ometanje Starlink-a “u blizini konfliktnih područja”, Elon Mask je rekao da će SpaceX-u “prioritet biti sajber odbrana i zaobilaženje ometanja signala” na račun “malih kašnjenja” Starship i Starlink V2 projekata.

U nizu tvitova, Mask, osnivač i generalni direktor kompanije SpaceX, rekao je da kompanija preusmerava sve svoje resurse kao odgovor na ometanje Starlink terminala, verovatno u Ukrajini.

Nedavno ažuriranje Starlink softvera “zaobilazi ometanje”, dodao je on, ali nije pružio dodatne detalje.

Ovi potezi usledili su nedelju dana nakon što je Mask odgovorio na zahtev ukrajinskog potpredsednika vlade Mihaila Fedorova, da obezbedi Starlink servise u Ukrajini. Mask je 26. februara rekao da je Starlink uključen u Ukrajini, a dva dana kasnije prva pošiljka od najmanje nekoliko desetina Starlink terminala stigla je u Ukrajinu.

Ni SpaceX ni ukrajinski zvaničnici nisu otkrili koliko je Starlink terminala aktivno u zemlji. Mask je 3. marta tvitovao da je SpaceX napravio dodatne izmene u softveru kako bi smanjio potrošnju energije terminala, omogućavajući im da se napajaju upaljačem za cigarete u vozilima i da omogući roming u vozilima u pokretu.

Fokus na sajber bezbednost i nadogradnje protiv ometanja odraziće se na druge inicijative kompanije SpaceX u vidu kašnjenja Starship i Starlink V2 programa, naveo je Mask.

Međutim, milijarder nije precizirao prirodu kašnjenja.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA